Home » D:News » Armele din Epoca de Piatră erau la fel de eficiente ca şi gloanţele

Armele din Epoca de Piatră erau la fel de eficiente ca şi gloanţele

Publicat: 28.08.2014
Armele din Epoca de Piatră erau la fel de eficiente ca şi gloanţele
Armele preistorice par extrem de puţin eficiace în comparaţie cu armele de foc moderne, dar un studiu recent arată că suliţele cu vârf de piatră puteau produce răni mortale, având un efect asemănător celui al gloanţelor „dum-dum” de azi.

Oamenii de ştiinţă au testat suliţe de lemn cu vârful întărit în foc şi suliţe cu vârf din piatră, aruncându-le în blocuri de gelatină a cărei consistenţă imită ţesutul animal. 

Cercetătorii au constat că, deşi ambele tipuri de arme au aceeaşi putere de penetrare, suliţele cu vârf de piatră sunt în mod special eficace, deoarece pot produce răni mari. Efectul lor a fost asemănat cu cel al gloanţelor „dum-dum”, care se expandează la impact şi au un efect mult mai distrugător decât al gloanţelor obişnuite. 

Aceste arme ar fi avut o mare influenţă asupra evoluţiei umane, deoarece au permis oamenilor să vâneze animale de mari dimensiuni.

Montarea unui vârf ascuţit de piatră în capătul suliţei a fost o invenţie remarcabilă, care a schimbat viaţa oamenilor din Pleistocen şi a impulsionat evoluţia umană, spun cercetătorii de la Arizona University, care şi-au publicat concluziile în jurnalul Plos One.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase