Prima pagină D:News

Cinci şopârle implicate într-un experiment spaţial rusesc despre viaţa lor sexuală au murit

Florin Badescu 09.02.2014 | ● Vizualizări: 461
Un gecko din specia Rhacodactylus ciliatus      (Foto: AFP) + zoom
Galerie foto (1)

Cinci şopârle gecko, participante la o serie de experimente în spaţiu, organizate pentru a studia efectele gravitaţiei asupra vieţii lor sexuale, au fost descoperite moarte la revenirea lor pe Terra, a anunţat luni agenţia spaţială rusă, citată de AFP.

"Din păcate, toate şopârlele noastre au murit", a anunţat Roskosmos într-un comunicat. "Data şi cauza morţii lor sunt cercetate şi vor fi determinate de experţii noştri", a adăugat agenţia spaţială rusă.

Soarta celor cinci gecko, trimise în spaţiu pe 19 iulie, a fost îndelung comentată pe plan mondial, după ce oamenii de ştiinţă ruşi au anunţat că au pierdut controlul asupra satelitului Foton-M4, în care se aflau acele şopârle. Centrul de control a reuşit totuşi să restabilească destul de repede contactul cu satelitul, plasându-l apoi pe orbita corectă. Satelitul a revenit în cele din urmă luni pe Terra, aşa cum era stabilit.

În schimb, muştele prezente la bordul satelitului au supravieţuit şi chiar au putut să se reproducă în spaţiu.Surse: Mediafax, AFP

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI