Home » D:News » Taj Mahal din aur şi argint, comoara de 19 milioane de dolari realizată de artiştii indieni (VIDEO)

Taj Mahal din aur şi argint, comoara de 19 milioane de dolari realizată de artiştii indieni (VIDEO)

Publicat: 08.09.2014
Taj Mahal din aur şi argint, comoara de 19 milioane de dolari realizată de artiştii indieni (VIDEO)
O versiune miniaturală din aur şi argint a mausoleului Taj Mahal, care reproduce în cele mai mici detalii arhitectura celui mai cunoscut monument al Indiei, a fost creată de un grup de 35 artizani din această ţară, informează Reuters.

Cei 35 de artizani şi-au petrecut ultimii trei ani lucrând cu multă perseverenţă pentru a construi o replică exactă a mausoleului Taj Mahal în oraşul Bhopal din centrul Indiei.

Joi, ei au prezentat presei rezultatul muncii lor. Este un vis devenit realitate pentru Syed Hanif, omul de afaceri aflat în spatele proiectului.

„Am folosit 400 de kilograme de argint pur şi 10 kilograme de aur. Sunt 32 de uşi, 25 de vase, iar în faţa monumentului sunt şine de cale ferată, confecţionate din aur. Am încrustat câte două diamante de două carate în fiecare uşă”, a spus el.

Versiunea miniaturală a mausoleului a costat aproape 19 milioane de dolari.

Monumentul original a fost construit în urmă cu 360 de ani, de împăratul mogul Shah Jahan, în amintirea soţiei sale Mumtaz Mahal, care a murit în timpul naşterii celui de-al 14-lea copil al cuplului imperial. Celebrul mausoleu din marmură este una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Indiei, aducând patru milioane de turişti în fiecare an, în oraşul Agra din nordul ţării.

Surse: Mediafax, Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase