Home » D:News » După Belgia, şi Norvegia vrea să închirieze locuri de închisoare în Olanda. Iată care este motivul

După Belgia, şi Norvegia vrea să închirieze locuri de închisoare în Olanda. Iată care este motivul

Publicat: 09.09.2014
Norvegia şi-a exprimat luni intenţia de a închiria locuri de închisoare în Olanda, pentru a-şi decongestiona sistemul carceral, supraaglomerat, relatează AFP.

„Cu scopul de a ne creşte în mod substanţial capacitatea carcerală pe termen scurt, negociem în prezent cu autorităţile olandeze pe tema închirierii unui spaţiu de detenţie în Olanda”, a declarat ministrul norvegian al Justiţiei Anders Anundsen, citat într-un comunicat.

În lipsa locurilor, aproximativ 1.300 de persoane aşteaptă să-şi ispăşească pedepsele în această ţară scandinavă, potrivit ministerului.

Lucrări importante de întreţinere în închisorile existente, amânate mult timp, riscă să conducă la o supraaglomerare şi să antreneze închiderea temporară, parţială sau totală a unor închisori, a adăugat ministerul.

„Stuaţia este urgentă”, a subliniat Anundsen.

Potrivit postului TV2 Nyhetskanalen, este vorba despre închirierea a până la 300 de locuri în închisori din Olanda.

Dispunând de locuri vacante în penitenciare, autorităţile olandeze au reacţionat în mod pozitiv.

„Olanda şi Norvegia au încheiat un acord preliminar pe tema închirierii unei capacităţi carcerale olandeze de ordinul a câteva sute de locuri”, a anunţat Ministerul olandez al Securităţii şi Justiţiei într-un comunicat separat.

Deţinuţii îşi vor ispăşi pedepsele în regim penitenciar norvegian – cunoscut ca liberal -, sub responsabilitatea unui guvernator de închisoare norvegian, şi vor reveni în ţară după ispăşirea pedepsei, a precizat aceeaşi sursă.

Olanda închiriază deja locuri de închisoare Belgiei, o ţară afectată de asemenea de o suprapopulare carcerală. Este vorba despre un întreg penitenciar, la Tilburg.

Închisoare în Tilburg, Olanda    (Foto: AFP)Închisoare în Tilburg, Olanda

Norvegia intenţiona şi anul trecut să închirieze locuri de închisoare în Suedia vecină, dar acest proiect s-a lovit de reticenţe la Stockholm, circumspect la ideea de a fi nevoit să-şi adapteze legislaţia.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase