Home » D:News » Cuplurile care cheltuiesc mulţi bani pentru organizarea nunţii au un risc mai mare de divorţ

Cuplurile care cheltuiesc mulţi bani pentru organizarea nunţii au un risc mai mare de divorţ

Publicat: 08.10.2014
Cuplurile care cheltuiesc mulţi bani pentru organizarea nunţii au un risc mai mare de divorţ
Cercetătorii au realizat un studiu care prezintă concluzii interesante. Potrivit acestuia, nu este bine ca un cuplu să cheltuiască mulţi bani pe inelul de logodnă. Gestul poate fi un semn că mariajul nu va dura foarte mult.

Studiul a fost realizat de o echipă de la Universitatea Emory din Atlanta şi a cuprins 3.000 de adulţi care erau sau au fost la un moment dat căsătoriţi.

Astfel, cercetătorii au remarcat că în cuplurile care cheltuiau între 2.000 şi 4.000 de dolari pentru inelul de logodnă riscul de divorţ era de 1,3 ori mai mare.

Suma ideală este, conform studiului, de 500-1.000 de dolari pentru inel, orice sumă sub acest nivel reprezentând de asemenea un risc mai mare de despărţire.

De asemenea, cuplurile care plătesc mai mult de 20.000 de dolari pentru nuntă au un risc mult mai mare decât cei care cheltuiesc doar 5.000-10.000 de dolari pentru organizarea marelui eveniment.

Vestea nu este tocmai bună pentru majoritatea cuplurilor, care plătesc aproximativ 30.000 de dolari pentru nuntă în Statele Unite şi în Marea Britanie.

Potrivit unui studiu realizat de compania de asigurări Sheila Wheels, unul din 8 cupluri vinde darurile de nuntă ca să poată plăti organizarea evenimentului, iar jumătate declară că aceste cheltuieli scapă de sub control.

Economiştii cred că legătură între riscul de divorţ şi sumele cheltuite este clară: cuplurile care plătesc mulţi bani ajung într-o dificultate financiară, au datorii şi de aici apare stresul.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase