Home » D:News » Riscul neştiut la care se expun atleţii care consumă băuturi pentru sportivi

Riscul neştiut la care se expun atleţii care consumă băuturi pentru sportivi

Riscul neştiut la care se expun atleţii care consumă băuturi pentru sportivi
Publicat: 14.10.2014
Cei mai mulţi sportivi au o dietă bogată în carbohidraţi şi consumă şi băuturi energizante dulci, iar această combinaţie la distruge dinţii şi poate afecta serios performanţele lor pe teren.

Aproximativ 75% dintre sportivi au probleme dentare, iar aceste afecţiuni la influenţează negativ performanţele.

Din păcate, nu există o educaţie în privinţa importanţei sănătăţii dentare, astfel că mulţi sportivi sunt atenţi la greutatea lor şi la antrenarea muşchilor, dar negjliează complet dinţii.

Cercetarea a fost realizată de experţi americani şi britanici, care au analizat problemele medicale raportate de sportivi la controalele din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Îmbunătăţirea igienei dentare nu presupune costuri mari sau mult timp alocat, deci ar fi o soluţie la îndemână, care poate duce apoi la îmbunătăţirea performanţelor sportive, spune Ian Needleman, de la UCL Eastman Dental Institute.

Cariile provoacă durere, iar acest disconfort afectează somnul şi antrenamentul sportivilor, putând face diferenţa între medalia de aur şi cea de argint. Pentru a evita problemele, trebuie doar o tehnică de periaj mai bună şi folosirea unei paste de dinţi cu mai mult fluor.

Dieta specifică sportivilor, bogată în carbohidraţi, dar şi băuturile energizante dulci distrug smalţul dinţilor şi duc la apariţia cariilor.

Needleman nu le cere sportivilor să nu mai consume aceste băuturi, ci să fie conştienţi de riscuri şi să ia măsuri pentru a-i proteja dinţii.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase