Home » D:News » Franţa vrea să interzică vânzarea de produse care prezintă pozitiv consumul de alcool

Franţa vrea să interzică vânzarea de produse care prezintă pozitiv consumul de alcool

Franţa vrea să interzică vânzarea de produse care prezintă pozitiv consumul de alcool
Publicat: 16.10.2014
Franţa vrea să interzică vânzarea anumitor produse care favorizează consumul de alcool, dar în special consumul sporadic dar excesiv de alcool sau "binge drinking" în rândul tinerilor, a anunţat ministrul Sănătăţii Marisol Touraine, care urma să prezinte un proiect de lege miercuri, relatează AFP.

„Vor exista măsuri specifice în primul rând vizându-i pe minori, pentru că aceasta este prioritatea. Va fi interzis ca de-acum înainte să se vândă produse care fac alcoolul cool”, a declarat ea pentru postul de radio Europe1, cu câteva ore înainte de prezentarea proiectului de lege în domeniul Sănătăţii în Consiliul de Miniştri.

Printre produsele vizate ea a menţionat tricourile sau husele de telefon mobil care prezintă beţia drept ceva amuzant.

Vânzarea acestor produse va fi sancţionată, dar şi „tot ceea ce va încuraja” „binge drinking” (consumul ocazional masiv de alcool) în universităţi şi asociaţii, a adăugat ea.

Textul prezentat miercuri urmează să introducă o infracţiune specifică de incitare la „binge drinking” – comportament cunoscut şi sub numele de „biture express” – pentru care va fi prevăzută o amendă în valoare de 15.000 de euro şi un an de închisoare.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase