Home » D:News » Zeci de mii de artefacte descoperite într-un tunel misterios, vechi de aproape 2.000 de ani (Galerie FOTO)

Zeci de mii de artefacte descoperite într-un tunel misterios, vechi de aproape 2.000 de ani (Galerie FOTO)

Publicat: 30.10.2014
Un tunel secret descoperit recent în oraşul antic Teotihuacan din Mexic este plin de artefacte extrem de preţioase. Arheologii cred că tunelul duce spre morminte regale.

Intrarea a fost descoperită în anul 2003, iar obiectele de aici au fost scoase la lumină nu doar de arheologi, ci şi de roboţi controlaţi prin telecomandă.

Situl arheologic se află la 50 km nord-est de Mexico City, iar tunelul are o vechime de aproximativ 1.800 de ani.

În total, aici au fost găsite 50.000 de artefacte, printre care şi câteva sculpturi în piatră deosebit de atent realizate şi bijuterii.

Statuie de piatră descoperită în tunel    (AFP PHOTO /INAH)Statuie de piatră descoperită în tunel

Misteriorul tunel se află chiar sub Templul Şarpelui cu Pene şi aparţine unei culturi despre care istoricii ştiu foarte puţine informaţii, din cauză că acest popor nu a lăsat în urmă documente scrise.

Multe din obiecte sunt făcute din lemn, dar alături de acestea au fost găsite şi capete de săgeţi, cuţite din obsidian, obiecte din jad, scoici şi vase de ceramică.

După un an de cercetări în acest tunel, arheologii sunt siguri că vor ajunge la morminte regale, dar acest lucru se va întâmpla probabil abia anul viitor.

Teotihuacan este cel mai vizitat sit arheologic din Mexic. Oraşul avea cândva 200.000 de locuitori şi a fost abandonat încă dinainte de venirea aztecilor la putere, în secolul al XIV-lea.

Arheologi explorând tunelul    (AFP PHOTO /INAH)Arheologi explorând tunelul

Denumirea de Teotihuacan a fost dată de azteci şi înseamnă „locul în care bărbaţii devin zei”.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase