Home » D:News » Cum puteţi transforma un whiskey ieftin într-o băutură rafinată, foarte gustoasă? (VIDEO)

Cum puteţi transforma un whiskey ieftin într-o băutură rafinată, foarte gustoasă? (VIDEO)

Publicat: 01.11.2014
O sticlă de whiskey rar, de calitate, poate costa peste un milion de dolari, iar băutura are nevoie de ani de zile pentru a se învechi, în butoaie din lemn de stejar. Acum, o companie din Oregon susţine că a găsit soluţia pentru a obţine rapid un whiskey la fel de bun ca unul de lux, dar mult mai ieftin.

Whiskey Element este un băţ special, din stejar, care filtrează toate impurităţile din băutură şi îi conferă totodată o aromă deosebită, lemnoasă.

Astfel, pentru a obţine un whiskey foarte bun, trebuie doar să ţineţi acest băţ timp de 24 de ore în sticla de băutură.

O pereche de beţe speciale pentru filtrarea băuturii    O pereche de beţe speciale pentru filtrarea băuturii

Beţele de stejar vor accelera filtrarea prin tuburile sale capilare, în băţ fiind tăiate mai multe crestături, pentru ca suprafaţa totală de contact să fie cât mai mare.

Compania care a lansat acest proiect se numeşte Time & Oak şi strânge fonduri pentru a începe producţia.

Inventatorilor le-a venit ideea în timp ce lucrau la un magazin de băuturi fine. Înţelegând care este procesul prin care whiskey-ul devine de calitate, ei s-au gândit că pot înlocui filtrarea clasică, în butoaie, cu un sistem mai eficient şi mai ieftin.

În butoaie, lemnul este tăiat vertical şi tuburile mici, capilare, nu sunt expuse la lichid, pentru ca nu cumva acesta să se scurgă afară.

În cazul beţelor Whiskey Element, lemnul este tăiat orizontal, pentru ca băutura să fie cât mai expusă la capilarele din lemn şi astfel să se filtreze şi să se matureze mult mai repede.

Băţul trebuie să stea 24 de ore în sticla de whiskey    Băţul trebuie să stea 24 de ore în sticla de whiskey

Ca să studieze efectul acestui produs, cercetătorii au analizat compoziţia chimică a unui whistey ieftin şi a unui sortiment scump. Cel ieftin conţinea acetaldehidă, o substanţă care provoacă mahmureală.

După ce au lăsat beţele în sticla ieftină timp de 24 de ore, testele au fost repetate.

Rezultatele au fost uimitoare: sticla mai ieftină conţinea substanţe similare celei scumpe, ba chiar mai mulţi compuşi care dădeau gustul bun băuturii. În plus, nivelul de acetaldehidă scăzuse foarte mult.

Fiecare băţ trebuie folosit o singură dată, dar o pereche de două beţe costă doar 12 dolari.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase