Home » D:News » Colonie umană pe Lună, construită cu ajutorul imprimantelor 3D. Proiectul ambiţios al ESA (FOTO)

Colonie umană pe Lună, construită cu ajutorul imprimantelor 3D. Proiectul ambiţios al ESA (FOTO)

Publicat: 08.11.2014
Agenţia Spaţială Europeană vrea să construiască pe Lună o colonie umană. Toate construcţiile ar urma să fie realizate de roboţi, care vor folosi imprimante 3D.

În colaborare cu firma de arhitectură Foster + Partners, ESA a realizat deja un proiect cu aceste clădiri unde vor locui primii oameni care se vor stabili pe Lună.

Astfel, va fi ridicat un dom cu pereţi speciali, care să protejeze astronauţii de radiaţii şi de micii meteoriţi care cad aici, iar oamenii vor trăi într-un adăpost gonflabil presurizat.

Structura va fi similară penelor de pasăre, adică va fi compusă din celule goale în interior, care asigură rezistenţă, dar şi o greutate foarte mică.

Un fragment de perete, construit cu imprimanta 3D din material similar solului lunar    Un fragment de perete, construit cu imprimanta 3D din material similar solului lunar

Deja a fost realizat, cu ajutorul imprimantelor 3D, un fragment de perete, care are 1,5 tone. Scott Hovland, de la ESA, spune că aceste imprimante fac posibilă construirea bazei lunare cu o minimă intervenţie de pe Pământ.

Imprimantele vor folosi solulul lunar, nisipos, care va fi combinat cu un adeziv special, pentru a putea obţine clădirile.

Mai întâi, solul este combinat cu oxid de magneziu şi se obţine un metarial similar hârtiei. Apoi se aplică un amestec special, care transformă materialul într-unul dur ca piatra.

Domul care va fi construit pe Lună    Domul care va fi construit pe Lună

Fiecare clădire va fi construită strat după strat. Până acum, compania Foster + Partners a realizat cu imprimantele 3D recife artificiale de corali şi diferite sculpturi.

În prezent, cu această tehnologie poate fi construit un perete de 2 metri înălţime într-o oră.

Sursa: ESA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase