Home » D:News » Căutătorii de comori din Egipt au descoperit întâmplător ruinele unui templu antic (FOTO)

Căutătorii de comori din Egipt au descoperit întâmplător ruinele unui templu antic (FOTO)

Publicat: 08.11.2014
În localitatea Al-Badrashin, Giza, din Egipt au fost descoperite întâmplător ruinele unui templu vechi de peste 3.400 de ani.

Vestigiile se află chiar sub o stradă dintr-o zonă rezidenţială a oraşului. Situl cuprinde câteva baze de coloană şi blocuri de calcar, acoperite cu hieroglife frumos gravate, iar alături a fost găsită şi o bucată dintr-o statuie.

Poliştii au arestat 7 persoane acuzate că făceau aici săpături arheologice ilegale. Oamenii săpau în curtea din spatele unei case, dar au abandonat munca după ce groapa s-a umplut de apă.

Vecinii au chemat imediat poliţia, dar suspecţii au fost eliberaţi curând, pentru că locul unde săpau nu era cunoscut dinainte ca fiind sit arheologic. Nimeni nu ştia că aici ar putea fi îngropate ruine importante.

Strada şi locuinţele moderne se află chiar deasupra unui templu antic, la 40 km sud de Cairo, au confirmat arheologii. Ei vor să continue cercetarea în această zonă, fiind convinşi că mai sunt multe vestigii de găsit.

Inscripţii hieroglifice pe un bloc de calcar    Inscripţii hieroglifice pe un bloc de calcar

Până acum au recuperat de aici 7 blocuri de calcar inscripţionate cu hieroglife, aflate într-o excelentă stare de conservare.

Fragmentul de statuie are o înălţime de 1,8 metri şi este realizat din granit roz.

Având în vedere obiectele găsite, egiptologii cred că templul a fost construit în timpul domniei celui mai mare faraon, Tutmes al III-lea, între anii 1479-1425 î.e.n. Aceasta a fost epoca de aur a Egiptului, cred istoricii.

Fiu vitreg şi nepot al reginei Hatshepsut, Tutmes a domnit legal de la vârsta de 2 ani, dar a deţinut cu adevărat puterea abia după moartea mamei sale, când el avea 24 de ani.

Domnia lui a durat 32 de ani, iar imperiul egiptean şi-a atins atunci cea mai mare întindere, din Siria până în Nubia.

Obiectele găsite au fost luate pentru a fi restaurate, iar locul a fost declarat oficial sit arheologic protejat.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase