Home » D:News » Epidemia de Ebola ar putea fi sub control peste cel mult 8 luni

Epidemia de Ebola ar putea fi sub control peste cel mult 8 luni

Epidemia de Ebola ar putea fi sub control peste cel mult 8 luni
Publicat: 15.11.2014
Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, Victor Olsavszky, a declarat, joi, la Conferinţa Naţională de Microbiologie şi Epidemiologie, că speră ca, prin cooperare internaţională, în şase - opt luni să fie controlată epidemia de Ebola.

Potrivit lui Olsavszky, ultimele statistici privind Ebola indică un total de 14.098 de cazuri înregistrate şi 5.160 de decese.

„În zonele afectate, distrugerile create de epidemie sunt mai mari decât cele create de războaile civile prin care au trecut în ultima perioadă Guineea, Sierra Leone şi Liberia. Practic o astfel de epidemie a dat peste cap întreaga economie şi viaţa de zi cu zi a oamenilor din acestă zonă, a acestor ţări.

De aceea, OMS trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile de prevenţie. Faptul că există cooperare internaţională ne dă spernaţă ca totuşi în şase opt luni de acum încolo să putem controla epidemia, acum încercăm doar să prindem din urmă evoluţia situaţiilor locale”, a declarat Victor Olsavsky, la Conferinţa Naţională de Microbiologie şi Epidemiologie 2014

El a mai menţionat că, dacă este comparată evoluţia cazurilor de Ebola din prezent cu cea din săptămânile trecute, se pare că numărul de cazuri noi şi de decese scade.

„Există suspiciunea şi se pare că se confirmă că este vorba de un aisberg, de fapt, sunt foarte mulţi care nu sunt diagnosticaţi. Pur şi simplu scapă oricărui sistem, nu neapărat de control, dar nu pot fi urmăriţi”, a adăugat Victor Olsavszky.

Reprezentantul OMS a precizat că au apărut patru cazuri noi şi patru decese în Mali, ţară neafectată până acum, iar, în acest moment, în Europa mai sunt în tratament doar doi pacienţi.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase