Home » D:News » Crenguţe de pe proprietatea prinţului Charles vor fi transformate în medicamente anticancer

Crenguţe de pe proprietatea prinţului Charles vor fi transformate în medicamente anticancer

Publicat: 18.11.2014
Crenguţe de pe proprietatea prinţului Charles vor fi transformate în medicamente anticancer
Crenguţe de tisă recoltate din grădinile de la Highgrove House, proprietatea pe care prinţul Charles, un adept al homeopatiei şi al tratamentelor naturiste, o deţine în comitatul Gloucestershire din Marea Britanie, vor fi transformate în medicamente contra mai multor tipuri de cancer.

În acest an, aproximativ 380 de kilograme de crenguţe de tisă, recoltate din arborii care se află pe acea proprietate a prinţului britanic, vor fi utilizate la fabricarea unor medicamente contra cancerului mamar, ovarian, pulmonar şi altor tipuri de cancer care sunt asociate cu SIDA, informează dailymail.co.uk.

Medicamentele vor fi produse de Limehurst, o mică firmă din Chichester, care foloseşte crenguţele de tisă în tratatementele anticancer de peste două decenii.

Peste 4.000 de grădini publice şi private participă la acest proiect. Grădinile de la Highgrove House participă pentru prima dată la noul proiect, iar unele dintre crenguţele de tisă au fost tăiate chiar de prinţul britanic.

Anumite specii de tisă – inclusiv cele din grădinile Highgrove House – conţin molecule anticancer cunoscute sub denumirea „taxan”, concentrate în frunzele aflate la vârfurile crengilor.

Aceste molecule au o funcţie antimitotică, împiedicând celulele să se multiplice şi oprind astfel creşterea ţesuturilor tumorale la pacienţii diagnosticaţi cu cancer.

Crenguţele de tisă trebuie să fie recoltate într-o anumită perioadă a anului – din iunie până în septembrie – când are loc un nou ciclu de creştere. În afara acestei perioade, concentraţiile de substanţă activă sunt considerabil reduse.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase