Home » D:News » Ce se întâmplă cu proiectul Google Glass? Compania Google a anunţat o schimbare majoră

Ce se întâmplă cu proiectul Google Glass? Compania Google a anunţat o schimbare majoră

Autor: Mihaela Stanescu 01.17.2015
Ce se întâmplă cu proiectul Google Glass? Compania Google a anunţat o schimbare majoră
Google opreşte vânzarea ochelarilor digitali şi transferă dezvoltarea proiectului Glass de la laboratorul Google X, ale cărui proiecte includ şi automobilele autonome, la o unitate distinctă, sub coordonarea unui fost director de la Apple, Tony Fadell, relatează Bloomberg.

Fadell conduce Nest Labs, o divizie a Google producătoare de termostate digitale.

În cadrul schimbărilor, Google opreşte din 19 ianuarie programul numit Explorer, prin care putea fi comercializat prototipul ochelarilor inteligenţi Glass, cu ajutorul cărora utilizatorii pot naviga pe Internet, pot vizualiza hărţi şi pot face fotografii.

Compania a precizat că lucrează la un nou produs Glass şi va continua să investească într-un program concentrat pe business, pentru ochelarii inteligenţi.

„Am depăşit faza de laborator şi transferăm oficial proiectul de la Google X, pentru a avea o echipă proprie”, a anunţat compania într-o postare pe site-ul propriu.

Fadell lucrează la Google din februarie 2014, după ce grupul a cumpărat Nest pentru 3,2 miliarde de dolari. El a fost anterior director la Apple, contribuind la dezvoltarea unor produse între care iPod.

Sursa: MEDIAFAX