Un gen de plante a fost numit după cunoscutul naturalist britanic Sir David Attenborough

06 02. 2015, 00:00

Genul Sirdavidia a fost numit astfel în onoarea naturalistului britanic de către dr. Thomas Couvreur, un biolog care scris o lucrare ştiinţifică despre specia de plante Sirdavidia solannona, ale cărei flori au petale roşii cărnoase, suculente şi până la 19 stamine galbene care formează un con.

Thomas Couvreur a declarat că documentarele „Life on Earth” realizate de David Attenborough l-au făcut să îşi dorească să devină botanist.

„Sir David Attenborough a avut o influenţă extraordinară şi importantă asupra vieţii mele şi a vieţii multor altora. Am fost foarte surprins când am aflat că nimeni nu a dat numele unui gen după el, astfel că am considerat această descoperire drept o ocazie excelentă de a numi un gen în onoarea sa”, a spus Thomas Couvreur.

Sirdavidia solannona a fost descoperită în pădurile tropicale din Gabon, în regiunea Africii centrale, considerată o mină de aur pentru biologi.

Numele lui David Attenborough a mai fost dat în trecut unei specii de copaci din Ecuador, Blakea attenboroughi, unei specii de echidne cu ciocul lung (animal insectivor cu corpul acoperit cu ţepi, n.r.), Zaglossus attenboroughi, din Noua Guinee, şi unei specii de crevete, Ctenocheloides attenboroughi, descoperite în largul coastelor insulei Madagascar.

Sursa: MEDIAFAX