Prima pagină D:News

România, printre destinaţiile de vacanţă recomandate americanilor. Care sunt motivele?

Luiza Chiroiu 02.09.2015 | ● Vizualizări: 345

România se numără printre cinci ţări, alături de Portugalia, Croaţia, Cehia şi Irlanda, ca destinaţii turistice europene recomandate americanilor care vor să plătească puţin pentru o vacanţă în străinătate, pe fondul aprecierii dolarului faţă de euro, potrivit analiştilor consultaţi de MarketWatch.

Experţii arată că pentru americani o vacanţă în Europa este, în multe cazuri, mai ieftină faţă de ultimii ani, în condiţiile în care dolarul s-a apreciat până la aproximativ 1,14 unităţi pentru un euro în acest an, marcând cel mai favorabil curs din septembrie 2003 până în prezent.

În plus, americanii pot profita de preţurile mai mici din perioada februarie-mai, înainte de începerea sezonului de vară, când costurile vacanţei cresc.

"În Europa, este încă dificil să călătoreşti la un preţ bun în ţările consacrate ca turistice, aşa că trebuie să priveşti dincolo de asta", a afirmat Greg Geronemus, director general al turoperatorului SmarTours.

Destinaţiile considerate ca "prietenoase" în ceea ce priveşte bugetul necesar vizitării acestora, "atractive" din punct de vedere cultural şi cu o natură frumoasă sunt Portugalia, Croaţia, Cehia, Irlanda şi România.

Turoperatorul Young recomandă începerea unei călătorii în România cu vizitarea capitalei Bucureşti, pentru bisericile şi vilele din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea. Lonely Planet, care publică unul dintre cele mai importante ghiduri turistice din lume, consideră că Bucureştiul este "dinamic, energic şi destul de «funky»".

Young îi îndeamnă pe turiştii americanii să descopere oraşele şi satele pitoreşti ale ţării şi să viziteze castelele şi bisericile din Transilvania, amintind şi de legenda contelui Dracula. Pentru iubitorii activităţilor în aer liber, experţii în domeniu prezintă ca alternative excursiile pe munte şi mersul pe bicicletă în Munţii Carpaţi.

De asemenea, Young recomandă turiştilor să viziteze Sibiul, oraş bogat din punct de vedere cultural, "unde nu trece nici măcar o săptămână fără să aibă loc un festival de muzică sau artă."

Sursa: MEDIAFAX