Prima pagină D:News

Secretul succesului pentru cei care folosesc site-uri matrimoniale

Redactia Descopera.ro | 02.12.2015 | ● Vizualizări: 2132
Secretul succesului pentru cei care folosesc site-uri matrimoniale     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii au aflat că persoanele care îşi caută jumătatea cu ajutorului site-urilor matrimoniale pot avea succes într-un mod foarte simplu.

Potenţialii parteneri sunt atraşi de profiluri online simple, modeste şi reale. Andy High, de la Universitatea din Iowa, spune că oamenii preferă parteneri sinceri, care să spună adevărul despre ei, nu să se laude cu un succes inexistent.

Potrivit unei sondaj realizat în anul 2013 de Pew Research Center , unul din 10 americani foloseşte aplicaţii sau site-uri matrimoniale.

Cercetătorii au observat că oamenii sunt atraşi mai curând de un profil sincer, nu de unul exagerat, lăudăros.

De asemenea, este important ca profilul să fie uşor asociat unei persoane reale, adică trebuie oferite detalii concrete, nu doar informaţii generale. De exemplu, este bine să precizăm locul de muncă şi meseria.

Cercetarea a demonstrat că de obicei oamenii tind să exagereze mult atunci când îşi fac profiluri pe reţelele sociale, că să dea impresia că sunt mai importanţi, mai de succes ca în realitate.

În cadrul studiului, cercetătorii cu inventat 8 profiluri online matrimoniale, 4 pentru femei şi 4 pentru bărbaţi.

Unele din acestea conţineau doar informaţii pozitive, iar altele date realiste, care ajutau la formarea unei impresii corecte despre acea persoană.

Toate aceste profiluri au fost publicate pe OkCupid, un serviciu online matrimonial gratuit, iar aici au fost vizualizate de 317 persoane, dintre care 150 bărbaţi şi 167 de femei. Vârsta medie a acestora era de 40 de ani.

Deşi cercetătorii credeau că profilurile pozitive vor fi mai apreciate de potenţialii parteneri, în realitate au fost preferate cele realiste, modeste.

Studiul va fi publicat în primăvara acestui an.

Sursa: Daily Mail