Home » D:News » O librărie „magică” din România a intrat în atenţia unuia dintre cele mai populare portaluri străine. GALERIE FOTO

O librărie „magică” din România a intrat în atenţia unuia dintre cele mai populare portaluri străine. GALERIE FOTO

Publicat: 17.02.2015
Librăria Cărtureşti Carusel sau ”Caruselul luminii”, înaugurată la finele săptămânii trecute, a intrat în atenţia unui portal de renume.

Librăria Cărtureşti Carusel, cea mai nouă librărie-concept din reţeaua omonimă, se află într-o clădire-monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei, scrie Boredpanda, un portal cu peste 1,7 milioane de fani pe Facebook.

Clădirea şi conceptul sunt descrise într-un amplu material care a strâns peste 36.000 de afişări până la data publicării acestui material, precum şi 20.000 de ”Like”-uri pe Facebook.

Situată pe strada Lipscani, la numărul 55, librăria se desfăşoară pe şase niveluri însumând 1.000 de metri pătraţi.

Cu un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol şi o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregăteşte să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiţie comercială, se mai arată în comunicatul citat.

Acest edificiu din secolul al XIX-lea este un monument istoric de interes local, potrivit Listei monumentelor istorice din România. Imobilul a intrat în posesia familiei de bancheri Chrissoveloni, în 1903, iar, în perioada comunistă, a fost confiscat şi transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat şi reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, cu ajutorul biroului de arhitectură Square One.

Surse: Boredpanda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase