Home » D:News » Experienţa unui imigrant român în SUA, prezentată într-un spectacol de teatru şi dans

Experienţa unui imigrant român în SUA, prezentată într-un spectacol de teatru şi dans

Experienţa unui imigrant român în SUA, prezentată într-un spectacol de teatru şi dans
Publicat: 22.03.2015
Experienţa unui imigrant român în SUA, explorată de artistul Paul Cosma-Cimpoieru, va fi prezentată în cadrul spectacolului de teatru şi dans "NYC-MYC From Bucharest to Manhattan", pe 2 aprilie, la New York.

Evenimentul „NYC-MYC From Bucharest to Manhattan”, susţinut de coregraful, dansatorul şi actorul Paul Cosma-Cimpoieru, va avea loc la Institutul Cultural Român (ICR) de la New York, pe 2 aprilie, de la ora 19.00.

„NYC-MYC From Bucharest to Manhattan” este un spectacol complex, realizat de către ICR New York în parteneriat cu Creative Ammo Inc./Downtown Urban Theater Festival şi sprijinit, în parte, din fonduri publice ale New York City Department of Cultural Affairs, în parteneriat cu City Council, şi cu Daniel Garodnick, membru al City Council, potrivit ICR.

Prin acest spectacol de muzică şi dans, însoţit de o micro-expoziţie şi de un slide show despre arta actorului modern, Paul Cosma-Cimpoieru explorează experienţa unui imigrant român la New York. Actorul descoperă cum este să te trezeşti în oraşul care nu doarme niciodată şi face eforturi să se adapteze la acest ritm. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de Q&A, în cadrul căreia protagonistul va răspunde întrebărilor publicului.

Potrivit organizatorilor, spectacolul lui Paul Cosma-Cimpoieru beneficiază de toate atuurile unui actor stăpân pe arta teatrului non-verbal. Paul Cosma-Cimpoieru are o maleabilitate extraodinară a corpului, are expresivitatea, inteligenţa de a crea prin mişcare personaje şi situaţii.

Acest spectacol face parte din programul de studio pe care o reprezintă bursa obţinută de Paul Cosma-Cimpoieru, pe o durată de patru luni, la celebra şcoală de actorie americană Actor’s Studio.

Paul Cosma-Cimpoieru (dansator, coregraf şi actor) şi-a lansat cariera artistică în 2004, în Bucureşti, alături de Compania de Teatru „Passe-Partout”, condusă de actorul Dan Puric. De atunci, el a mers în turnee internaţioanle şi a dansat cu companii de prestigiu, cum ar fi Gigi Căciuleanu Dance Company, Teatrul Bulandra (Bucureşti), Centrul Naţional al Dansului (Bucureşti) şi Teatrul Naţional Bucureşti.

Recent, Paul Cosma-Cimpoieru a creat coregrafia pentru premiata piesă de teatru non-verbal „Doi dintre noi”, în care a jucat alături de actriţa şi dansatoarea Ana Pepine. Acest spectacol a fost prezentat în mai multe ţări din lume, precum Serbia, SUA, Rusia şi India. În afară de cariera sa de succes în dans, Paul Cosma-Cimpoieru a apărut în mai multe filme de scurtmetraj şi documentare, printre care „Life & Death of Harry Houdini” (2014) şi „The Man and the Fish” (2013).

SURSA: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase