Prima pagină D:News

Concurs de geografie, lansat de un astronaut celebru de pe Staţia Spaţială Internaţională

Redactia Descopera.ro | 04.23.2015 | ● Vizualizări: 1118

Astronautul american Scott Kelly a lansat miercuri un concurs de geografie pe reţeaua de socializare Twitter unde postează câte o fotografie a unui loc de pe Terra văzut de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pe care participanţii vor trebui să-l identifice, scrie AFP.

Concursul a început miercuri şi se intitulează "SpaceGeo" pe Twitter, fiind promovat pe contul astronautului american @StationCDRKelly.

Prima persoană care va identifica în mod corect locul din fotografie va câştiga o copie a instantaneului cu autograful lui Scott Kelly, după ce astronautul american se va întoarce pe Terra, în martie 2016, potrivit unui comunicat al NASA.

Îmbunătăţirea cunoştinţelor noastre de geografie este esenţială pentru bunăstarea noastră economică şi relaţiile noastre cu alte state şi cu mediul înconjurător, a subliniat astronautul american.

Scott Kelly a început de curând, împreună cu Mihail Kornienko, cosmonaut rus, un sejur de un an pe Staţia Spaţială Internaţională, timp în care vor experimenta efectele fiziologice şi psihologice ale unei şederi prelungite în spaţiu. Această cercetare are rolul de pregăti misiuni spaţiale de lungă durată, precum o călătorie pe Marte, care ar putea fi posibilă la orizontul anilor 2030.