Home » D:News » Topul celor mai ieftine destinaţii turistice din lume

Topul celor mai ieftine destinaţii turistice din lume

Topul celor mai ieftine destinaţii turistice din lume
Publicat: 17.05.2015
World Economic Forum a dat publicităţii recent un raport cu cele mai ieftine ţări ce pot fi vizitate de turiştii amatori de experienţe unice, informează Business Insider.

Raportul prezintă din punct de vedere al competitivităţii un număr de 141 de destinaţii din întreaga lume, de la cele mai scumpe la cele mai ieftine, bazându-se pe costul unei călătorii până în acea ţară şi cheltuielile pe care le poate avea un turist acolo.

TOPUL celor mai ieftine 10 ţări de vizitat:

10. Algeria

Această ţară din nordul Africii ocupă locul 44 în clasamentul realizat pe baza costurilor unui bilet de avion, iar cazarea la un hotel bun poate să coste în jur de 185,70 de dolari. De asemenea, preţul benzinei este printre cele mai ieftine din lume, respectiv locul 6 într-o astfel de ierarhie.

Ce poţi face în Algeria: Să vizitezi Notre Dame d’Afrique, oraşul Algiers, să faci safari şi plajă.

9. Pakistan

Pakistanul ocupă locul 36 într-un clasament al costurilor cu biletele de avion. Pentru o noapte de cazare într-un hotel de calitate, turiştii trebuie să plătească în medie 94,30 de dolari. De asemenea, indicele PPP este unul dintre cele mai mici din lume. Acest lucru înseamnă că bunurile şi serviciile sunt cu până la 70 la sută mai ieftine decât în Statele Unite ale Americii.

Ce poţi face în Pakistan: Să vizitezi Munţii Karakoram, capitala Lahore, Muzeul Taxila, Moscheea Shah Faisal din Islamabad, care este una dintre cele mai mari din Asia.

8. India

Zborurile dinspre şi către India sunt pe locul 16 în clasamentul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare costă în medie 93 de dolari, iar costurile bunurilor şi serviciilor, la fel ca în cazul Pakistanului, sunt extrem de mici. În schimb, benzina este mai scumpă, în jur de 4,72 de dolari galonul.

Ce poţi face în India: Să vizitezi oraşele Bombay şi New Delhi, templul Golden din Amirstar, să explorezi peşterile budiste din Ajanta, să mergi cu cămila în safari în Bikaner şi să vizitezi Taj Mahal-ul.

7. Tunisia

Zborurile dinspre şi către Tunisia sunt pe locul 50 în topul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare costă în medie 91,10 dolari, iar costurile bunurilor şi serviciilor, la bunurile şi serviciile sunt cu până la 60 la sută mai ieftine decât în Statele Unite ale Americii.

Ce poţi face în Tunisia: Să vizitezi oraşul Tunis, Muzeul Bardo, vechile ruine romane de lângă plajele mediteraneene, precum şi oraşul Tataouine, din sudul ţării, care a reprezentat sursa de inspiraţie pentru oraşul natal al personajului Anakin Skywalker din filmele Star Wars.

6. Malaysia

Zborurile dinspre şi către Malaysia sunt pe locul 20 în topul celor mai ieftine din lume. O noapte de cazare poate să coste în jur de 109,60 de dolari, iar indicele PPP are o valoare de .5, ceea ce înseamnă că sunt cu până la 50 la sută mai ieftine decât în Statele Unite ale Americii.

Ce poţi face în Malaysia: Vizitaţi peninsula Malay şi insula Borneo, capitala Kuala Lumpur, cu turnurile sale – Petronas Towers. Vizitaţi sanctuarul urangutanilor din Sepolik sau rătăciţi prin peşterile Batu Caves.

5. Gambia

Gambia este o ţară mică situată lângă Senegal, în nordul Africii. Din punct de vedere al preţurilor unui bilet de avion, se situează pe poziţia a 46-a în lume. Şi aici preţurile bunurilor şi serviciilor sunt unele dintre cele mai ieftine din lume.

Ce poţi face în Gambia: Să vedeţi piscina cu crocodili Kachikally din Bakau, piaţa din Serekunda şi centrul de artă African Living Arts Center.

Citeşte articolul integral pe mediafax.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase