Home » D:News » Piramidele mai puţin cunoscute ale Africii, vechi de 3.000 de ani. Imagini incredibile surprinse de o dronă în Sudan – VIDEO

Piramidele mai puţin cunoscute ale Africii, vechi de 3.000 de ani. Imagini incredibile surprinse de o dronă în Sudan – VIDEO

Piramidele mai puţin cunoscute ale Africii, vechi de 3.000 de ani. Imagini incredibile surprinse de o dronă în Sudan – VIDEO
Publicat: 31.05.2015
Cu toţii am auzit despre marile piramide din Egipt, dar la câteva mii de kilometri în sud, de-a lungul Nilului, găsim şi alt grup impresionant de structuri antice care au supravieţuit în deşertul sudanez în ultimii 3.000 de ani.

Acum, graţie unei filmări realizate cu ajutorul unei drone putem observa mai bine aceste incredibile piramide atât de puţin studiate.

Există circa 255 de piramide construite de civilizaţia nubiană în trei locaţii cunosute din deşertul Sudanului. Mulţi dintre turişti nu au auzit niciodată de ele.

El-Kurri, pe care îl putem observa şi în imagini, a fost unul dintre cimitirele regale. Acesta a fost construit în perioada Regatului Kush şi cuprinde structuri care datează din 1070 Î.Hr.

Sursă: YouTube

Asemenea egiptenilor, locuitorii din această regiune îşi îngropau regii sub piramide impresionante, lucru care le-ar fi ajutat sufletele să ajungă în Rai, dar din punct de vedere structural, piramidele din Sudan sunt diferite de cele din Egip. Pentru început, piramidele nubiene sunt mai înguste şi au pereţii mult mai abrupţi. Ele sunt, totodată, mai mici, având între 6 şi 30 de metri înălţime faţă de 139 de metri, cât măsoară Marea Piramidă din Giza.

Piramidele nubiene au început să fie construite cu circa 500 de ani după ce egiptenii nu au mai construit astfel de structuri.

Dronele nu sunt singurele echipamente care ajută la obţinerea mai multor informaţii la acest sit. Arheologul care conduce această expediţie, Geoff Emberling, foloseşte şi un robot controlat de la distanţă pentru a escava în spaţii unde accesul oamenilor este imposibil.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase