Home » D:News » Un vapor-avion construit de un arhitect francez îşi propune să doboare recordul de viteză pe mare – VIDEO

Un vapor-avion construit de un arhitect francez îşi propune să doboare recordul de viteză pe mare – VIDEO

Un vapor-avion construit de un arhitect francez îşi propune să doboare recordul de viteză pe mare – VIDEO
Publicat: 01.06.2015
Vaporul-avion se numeşte Hydroptere, iar proprietarul său speră să doboare recordul de viteză pe traseul Los Angeles-Honolulu. Vasul ar urma să atingă o viteză de până la 83 de kilometri pe oră.

Vaporul a fost dezvoltat de arhitectul francez Jean Nouvel. Având o lungime de 18 metri, Hydroterul se poată înălţa la cinci metri deasupra nivelului mării cu ajutorul unor aşa-numite ”aripi marine”. Acestea împing vasul în aer când acesta atinge o viteză de 10 noduri. Principiul este acelaşi care permite decolarea aeronavelor. Vasul atinge în doar 10 minute viteze de peste 80 de kilometri pe oră, de la 37.

Aceste aripi au fost special construite deoarece ele trebuie să reziste unei presiuni mult mai mari decât cea pe care o suportă, spre exemplu, aripile unui avion de vânătoare.

”Pentru a corespunde legilor hidronamicii, forma vasului a fost optimizată pentru a asigura o mai bună eficienţă a velelor, minimizând frecarea de aer”, notează presa străină.

Sursă: Science Alert

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase