Home » D:News » Ţara care vrea să scadă programul de lucru zilnic la 6 ore. „Programul de 8 ore nu este atât de eficient pe cât ai crede”

Ţara care vrea să scadă programul de lucru zilnic la 6 ore. „Programul de 8 ore nu este atât de eficient pe cât ai crede”

Publicat: 02.10.2015
Ţara care vrea să scadă programul de lucru zilnic la 6 ore. „Programul de 8 ore nu este atât de eficient pe cât ai crede”
Majoritatea dintre noi lucrăm 8 ore pe zi, poate chiar mai mult dacă nu terminăm ce avem de făcut în ziua respectivă.

Mai multă muncă nu înseamnă şi eficienţă sporită. Potrivit unui nou studiu, la care au participat 600.000 de oamenim, persoanele care lucrează 55 de ore pe săptămână sunt cu 33% mai predispuşi unui atac cardiac decât persoanele care lucrează între 35-40 de ore pe săptămână, informează sciencealert.com

Astfel Suedia se îndreaptă spre programe de muncă de 6 ore, în loc de programul clasic de 8 ore.  „Programul de 8 ore nu este atât de eficient pe cât ai crede. Este foarte dificil să stai atâta timp concentrat, de aceea introducem pauze, pentru a ne face ziua mai uşoară. Dar în acelaşi timp este mai greu de separat viaţa privată de serviciu”, este de părere Linus Feldt, CEO-ul Filimundus, companie ce dezvoltă applicaţi pentru telefoanele mobile.

Citeşte mai departe pe BusinessMagazin.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase