Home » D:News » Cel mai scump biscuit din lume vine de la bordul Titanicului

Cel mai scump biscuit din lume vine de la bordul Titanicului

Publicat: 26.10.2015
Un biscuit cracker, care a supravieţuit scufundării Titanicului, a fost vândut cu 22.968 de dolari la o licitaţie din Anglia şi a fost numit cel mai valoros biscuit din lume.
“Este cel mai scump biscuit din lume. Noi nu putem ştii de pe care barcă de salvare a venit biscuitul, dar cert este că nu mai există un alt biscuit salvat de pe Titanic”, afirmă licitantul Andrew Aldridge.
 
Sursa foto: ITV News
 
Biscuitul, produs de „Spillers and Bakers” cu denumrea de „Pilot”, a supraviţuit scufundării Titanicului în 1912. Corabia, considerată de „nescufundat”, s-a lovit de un iceberg, tragedie în care au decedat mai mult de 1.500 de oameni.
 
Potrivit licitantului, prăjitura a fost parte dintr-un kit de produse alimentare depozitat într-una din bărcile de salvare. Pasagerul James Fenwick, voluntar de pe nava de pasageri Carpathia, a păstrat acest “suvenir” al dezastrului. El a învelit biscuitele într-o peliculă fotografică Kodak, pentru a-l păstra. 
Sursa foto: ITV News
 
Titanicul s-a scufundat în timpul călătoriei sale de la Southampton (oraş de pe coasta de sud a Marii Britanii) spre New York, după ce nava a fost lovită de un gheţar la 14 aprilie 1912. 
 
Sursa:  Mail Online
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase