Home » D:News » O metodă neobişnuită de a menţine străzile curate. Cu cine ţineţi, cu Messi sau cu Ronaldo? – FOTO

O metodă neobişnuită de a menţine străzile curate. Cu cine ţineţi, cu Messi sau cu Ronaldo? – FOTO

Publicat: 21.11.2015
Organizaţia britanică Hubbub a decis să facă curăţenie pe străzile Londrei în cadrul campaniei #neatstreets (străzi îngrijite).
Proiectul, care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai reuşite, prezintă un “sistem electoral”, care propune oamenilor să-şi exprime opinia în legătură cu mai multe subiecte.
 
Persoanele fumătoare primesc acest  “drept electoral”, aruncând chiştoacele în nişte containere transparente, separate pe sectoare. O altă metodă a coşurilor de gunoi este să le răspundă fumătorilor, care aruncă mucul de ţigară în containerul special, cu o melodie. 
 
Iar pentru a curăţa oraşul de gumele de mestecat aruncate aleatoriu pe stradă, au fost gândite panouri speciale pe care pot fi lipite gumele de mestecat care vor fi aruncate. Odate lipite pe acest panou, în locurile indicate, gumele de mestecat “desenează” un tablou cu un răspuns la o întrebare.
 
“După analiza sondajelor, am rămas suprinşi de rezultate: 86% dintre cei chestionaţi consideră indecent şi dezgustător să arunce gunoi în stradă, dar numai 15 la sută sunt gata să facă observaţii celor care o fac în mod deschis. Tocmai din acest motiv, pe strada Villiers, în Westminster (Marea Britanie), am încercat să aplicăm o metodă nouă de menţinere a curăţeniei în stradă. În acest proiect, utilizăm cele mai noi idei în a influenţa, modifica comportamentul şi pentru a creşte gradul de conştientizare al orăşenilor”, au scris reprezentanţii organizaţiei Hubbub pe site-ul lor oficial.
 
Votează cu mucul tău de ţigară.
 
 
Ronaldo sau Messi?
 
 
Lipeşte guma ta de mestecat aici şi ajută la apariţia răspunsului corect.
 
 
 
 
Sursa: Flytothesky
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase