Home » D:News » Pericolul din spatele birourilor ”revoluţionare”

Pericolul din spatele birourilor ”revoluţionare”

Publicat: 27.11.2015
Birourile la care se stă in picioare sau standing desk-urile nu sunt atât de revoluţionare pe cum se spune în spoturile publicitare.
Un nou studiu publicat în revista Medicina & Science in Sports & Exercise constată că oamenii care folosesc astfel de birouri ar putea compensa orele de lucru pe care le-au stat în picioare, stând mai mult aşezaţi acasă.
 
Studiul făcut de Universitatea Loughborough din Marea Britanie a examinat 40 de persoane care muncesc în birou şi care au folosit birouri la care se stă în picioare timp de trei luni. Participanţii la studiu purtau trackere de circulaţie pe picioare, care măsurau cât de mult au fost solicitate picioarele pe tot parcursul zilei. Comparativ cu nivelul lor de activitate de bază, de înainte de a primi aceste birouri, muncitorii petreceau considerabil mai mult timp în picioare în timpul orelor de lucru (aproximativ o oră şi jumătate mai mult).
 
 
Dar, pe de altă parte, participanţii petreceau, semnificativ, mai puţin timp în picioare sau se deplasau după ce plecau de la locul de muncă. Lucrătorii ar fi fost prea obosiţi în timpul activităţilor din timpul zilei, iar picioarele lor se odihneau numai pe timp de noapte. Cantitatea de timp pe care-l petreceau aşezaţi nu a scăzut, ci din contră a crescut cu 45 de minute de când aveau aceste birouri “revoluţionare”, timpul pe care-l petreceau aşezaţi era, de regulă, acasă, după muncă. 
 
În esenţă, un birou la care se stă în picioare nu este un panaceu pentru inactivitatea dumneavoastră. Dacă deja stai toată ziua aşezat si apoi te duci acasă şi te odihneşti pe canapea (simţându-te vinovat), să ştii că un birou la care se stă în picioare te va ajuta foarte puţin. Este important să fim conştienţi de cât de mult suntem în mişcare (sau nu), atât la locul de muncă cât şi acasă. 
 
Sursa: Mental floss
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase