Home » D:News » MANUALUL SECRET al ISIS: Cum vor jihadiştii să cucerească lumea. Avertismentul unui expert militar – FOTO

MANUALUL SECRET al ISIS: Cum vor jihadiştii să cucerească lumea. Avertismentul unui expert militar – FOTO

Publicat: 08.12.2015
ISIS este mult mai mult decât suma jihadiştilor care au ca sarcină propagarea terorii. Documente obţinute de jurnaliştii de la The Guardian, printre care şi un manual de 24 de pagini, dezvăluie modul în care a fost gândită şi organizată această grupare teroristă şi care este scopul ei final.

Astfel, se conturează imaginea grupului terorist care, deşi se situează sub semnul violenţei brutale în numele Jihadului, este axat, în mod egal, pe probleme ce ţin de aspectul social al unei organizaţii, cum ar fi sănătatea, educaţia, comerţul, comunicaţiile sau locurile de muncă. Pe scurt, este vorba despre construirea unui stat, scrie The Guardian.

Charlie Winter, cercetător la Georgia State University, care a văzut documentul ISIS, a declarat că manualul demonstrează o mare capacitate de premeditare. 
 
„Departe de a fi o armată de fanatici iraţionaţi, însetaţi de sânge, ISIS este o organizaţie politică profund calculată cu o infrastructură extrem de complexă şi bine planificată în spate”, a declarat Charlie Winter.   Potrivit The Guardian, manualul intitulat „Principii în administrarea Statului Islamic” are 24 de pagini şi este gândit pentru a instrui „cadrele din administraţie”, în lunile de după momentul în care liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat crearea „califatului islamic” zone din Irak şi Siria, la 28 iunie 2014.
 
Documentul schiţează modul de organizare a sectoarelor guvernamentale, inclusiv educaţia, resursele naturale, industria, relaţiile externe, relaţiile publice şi taberele militare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase