Home » D:News » De ce este atât de greu să găseşti ursul panda printre aceşti oameni de zăpadă? – FOTO

De ce este atât de greu să găseşti ursul panda printre aceşti oameni de zăpadă? – FOTO

Publicat: 27.12.2015
Artistul maghiar Gergely Dudás a postat acest puzzle pe pagina sa de Facebook, la data de 16 decembrie, şi a provocat bătăi de cap la o mulţime de oameni.
În ultimele zile a fost extrem de virală o imagine în care un urs panda era ascuns printre o mulţime de oameni de zăpadă. Această imagine a captat atenţia a mii de internauţi. Iar explicaţia faptului de ce mulţi oameni nu l-au putut găsi atât de uşor e foarte simplă.
 
Această imagine distractivă a fost redistribuită de sute de mii de ori de când a fost publicată şi încă îi minunează pe utilizatori în legătură cu existenţa unui urs panda în această imagine. În timp ce unii s-au implicat în discuţii pe mediile sociale pentru a scoate în evidenţă existenţa ursului panda evaziv (Ailuropoda melanoleuca), alţii şi-au exprimat neîncrederea că ursul panda, în general, există pe acea imagine.
 
 
Un utilizator sceptic, Jon Beauvais, a comentat pe Facebook: „Eu am găsit pe acestă imagine un dragon, 2 papuci şi nici măcar un urs panda. Bună încercare!”. Un comentator mai victorios, Joshua Feyereisen, a spus că a găsit ursul panda: „folosind un simplu model de căutare sub formă de reţea. Eu am dedus că panda nu ar avea un „morcov” în loc de nas, şi datorită acestei deducţii, l-am găsit în mai puţin de 20 secunde”, a declarat internautul.
 
Explicaţia este simplă: creierul uman este conceput pentru a identifica diferenţele dintre modele; acestea se înregistreze ca piese neobişnuite de informaţii şi care trebuie să fie luate în considerare cu atenţie. Chiar dacă un panda într-o grămadă de oameni de zăpadă este într-adevăr o caracteristică foarte proeminentă, animalul din acest mediu special pare a fi perfect camuflat, aşa că nu se poate observa imediat.
 
Voi cât de repede aţi găsit ursul panda mascat? 
 
Sursa: IFL Science
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase