Home » D:News » PREDICŢIILE de acum 15 ani ale CIA despre lumea din 2015. Ce s-a adeverit şi ce nu

PREDICŢIILE de acum 15 ani ale CIA despre lumea din 2015. Ce s-a adeverit şi ce nu

PREDICŢIILE de acum 15 ani ale CIA despre lumea din 2015. Ce s-a adeverit şi ce nu
Publicat: 28.12.2015
În 2000, Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA) a publicat o serie de predicţii despre modul în care avea să arate lumea în următorii 15 ani, bazându-se pe opiniile unor experţi independenţi, non-guvernamentali. Unele au fost corecte, altele greşite.

Iată câteva dintre predicţiile CIA, citate de Business Insider şi The Telegraph, şi cum arată realitatea de astăzi.

1. „Mari organizaţii vor avea un rol hotărâtor în chestiuni internaţionale, în detrimentul statelor” – această previziune s-a adeverit, având în vedere ascensiunea Statului Islamic, organizaţie teroristă a cărei acţiune priveşte teritoriul mai multor state, fără a constitui ea însăşi un stat propriu-zis. De asemenea, aici intră şi conflictul ruso-ucrainean, în care separatiştii au fost principalii protagonişti din acest război.

2. Tactici mai sofisticate ale teroriştilor – În 2001, la numai un an de la predicţie, au avut loc atentatele din 11 septembrie în SUA, împotriva Turnurilor Gemene şi a Pentagonului. De atunci şi până acum au fost comise atacuri în trenuri, metrouri, săli de spectacole, străzi arhipline. Toate aceste acţiuni au scopul de a produce un număr cât mai mare de victime. CIA a anticipat că grupări insurgente, traficanţi de droguri şi grupări criminale din întreaga lume se vor folosi de fenomenul globalizării în favoarea lor şi vor dezvolta reţele criminale internaţionale în care vor face trafic cu arme nucleare, biologice şi chimice, împotriva Occidentului.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase