Home » D:News » Fenomen rar la Polul Nord. Ce s-a întâmplat cu temperatura din ultimele zile

Fenomen rar la Polul Nord. Ce s-a întâmplat cu temperatura din ultimele zile

01.01.2016
Fenomen rar la Polul Nord. Ce s-a întâmplat cu temperatura din ultimele zile
Este una dintre cele mai calde perioade din decembrie
Pe 28 decembrie, la Polul Nord se înregistrau -38,1 grade Celsius, dar temperatura a crescut până la valoarea de -8,5 grade Celsius în doar 27 de ore, informează Corriere della Sera, citând date ale Observatorului climatic NPEO.
 
Creşterea temperaturii a continuat miercuri, când mercurul termometrelor a depăşit 0 grade Celsius, precizează Observatorul climatic de la polul Nord (NPEO).
 
Experţi citaţi de cotidianul The Telegraph au confirmat valori total anormale pentru această perioadă la Polul Nord, explicând că au legătură cu Furtuna Frank, care a afectat emisfera nordică, generând creşteri ale temperaturilor în Canada, Statele Unite şi în Europa. „Temperaturile la Polul Nord au crescut scurt timp peste nivelul de 32°F (0°C)”, a confirmat Administraţia atmosferică şi oceanică din Statele Unite (NOAA).
 
„Furtuna Frank a atras curenţi de aer cald de la tropice spre nord, peste Oceanul Atlatic”, a explicat Simon King, specialist la Institutul britanic de meteorologie.
 
„În contextul furtunii Frank, la Polul Nord a fost destul de cald, atingându-se o valoare rară de aproape +1°C, comparativ cu media de -28°C specifică acestei perioade”, a precizat el.
 
Potrivit prognozei NPEO, temperaturile în zona Polului Nord vor scădea drastic începând de joi, urmând să se stabilizeze la valori sub -30°C.
 
Sursa: gandul.info