Home » D:News » Cinci MITURI pe care să le ignori anul acesta

Cinci MITURI pe care să le ignori anul acesta

Publicat: 07.01.2016
Cinci MITURI pe care să le ignori anul acesta
Noul An vine cu o serie de mituri şi idei greşite despre cum este mai bine să mâncăm, să facem mişcare sau să trăim.

Acestea sunt cinci mituri pe care ar trebui să le ignori în 2016, potrivit The Telegraph:

  1. Statul la birou toată ziua te omoară

Un studiu făcut pe 5.000 de oameni timp de 16 ani, realizat de Universitatea Exeter şi University College London, a descoperit că perioadele lungi de stat la birou nu sunt asociate unui risc mai mare de mortalitate, cu condiţia ca oamenii respectivi să rămână activi.

Un alt studiu, realizat de o universitate din Missouri, a demonstrat că perioade de câte zece minute de mers în timpul unei zile de muncă înlătură orice efecte secundare ar putea să apară în urma statului la birou.

Prin urmare, dacă combini activitatea fizică de intensitate redusă, precum mersul în parc sau urcarea scărilor, nu este nevoie să renunţi la munca de birou.

  1. Brânza este dăunătoare

Mult timp s-a crezut că brânza este un aliment mult prea gras şi că ar putea duce la moarte prematură, însă un studiu făcut de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aarhus din Danemarca a arătat că oamenii care consumă acest aliment în mod regulat au în organism niveluri mai ridicate ale compusului butirat, un acid gras antiinflamator care este asociat cu un nivel scăzut al obezităţii, nivel mai mic al colesterolului şi un metabolism rapid.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase