Home » D:News » Apa detoxifiantă, mit sau realitate?

Apa detoxifiantă, mit sau realitate?

Apa detoxifiantă, mit sau realitate?
Publicat: 08.01.2016
Pune câteva felii de castraveţi, curăţă o portocală şi un grapefruit, adaugă puţină mentă într-un recipient cu apă şi ţi-ai făcut apa detoxifiantă, care elimină toxinele din corp. Cel puţin, aşa spun foarte mulţi oameni, inclusiv prezentatorul TV Dr. Mehmet Oz.

Prin urmare, ce face apa detoxifiantă atât de populară?

Nimic, spun oamenii de ştiinţă.

”Mai multă apă uşurează sarcina corpului de a elimina toxinele”, spune profesorul şi nutriţionistul Thomas Brenna, care adaugă că apa ar putea fi luată la fel de bine şi de la robinet.

Apa ajută la menţinerea ficatului şi a rinichilor într-o formă bună. Corpul se bazează pe ficat pentru a prelua toxinele din sânge şi pentru a le transforma în substanţe care pot fi eliminate prin urină, însă adăugarea castraveţilor sau a mentei nu adaugă vreun fel de beneficiu consumului de apă. Oamenii de ştiinţă afirmă că nu ştiu ce fel de toxine ar trebui să elimine apa detoxifiantă.

”Nimeni nu a explicat clar de ce toxine scăpăm”, spune cercetătorul Donald Hensrud. ”Oamenii vorbesc despre ea ca şi cum ar fi un mare compus de chimicale de care trebuie să scăpăm, iar eu nu înţeleg despre ce vorbesc”.

Acest lucru nu a oprit companiile să vândă sticle de apă alături de mesaje prin care promit că apa respectivă le va oferi detoxifierea dorită. Numeroase vedete au promovat şi ele apele detoxifiante despre care spun că ar ajuta la pierderea în greutate, scrie Statnews.com.

Experţii spun însă nu se ştie care ar fi beneficiile consumului apei cu arome. Cu toate că aceştia rămân sceptici în ceea ce priveşte laudele generale, apa detoxifiantă clar nu este dăunătoare. Mai mult decât atât, aceasta ar putea avea un beneficiu: apa simplă devine mai gustoasă, oamenii fiind mai tentaţi să o bea.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase