Home » D:News » 7 indicii prin care scrisul îţi poate arăta că suferi de o boală – FOTO

7 indicii prin care scrisul îţi poate arăta că suferi de o boală – FOTO

Publicat: 18.01.2016
Domeniul care studiază particularităţile individuale ale scrisului se numeşte "grafologie"

Scrisul de mână poate releva mai mult decât trăsăturile de personalitate pe care le ai, ci şi simptomele unor boli de care nu ştiai că suferi sau chiar apariţia unei sarcini. Există o ramură ştiinţifică care se ocupă cu studiul particularităţilor individuale ale scrisului, iar ea se numeşte grafologie.

Deşi sunt implicaţi cu precădere în domeniul investigării criminalistice, grafologii ne pot ajuta să aflăm modul în care evoluează anumite procese fiziologice în organismul nostru. Iată care ar fi cele mai importante dintre acestea:

1. Tensiune arterială crescută

Caracteristicile scrisului de mână se află în strânsă legătură cu nivelul tensiunii arteriale din organismul nostru. Oamenii de ştiinţă au arătat că persoanele hipertensive au un scris diferit faţă de cele care nu suferă de această disfuncţie. Motivul l-ar reprezenta faptul că hipertensivii tremură foarte mult, iar acest lucru se poate observa în modul în care scriu.

Foto: doctormurray.com

2. Schizofrenie

Cercetările din domeniul medical au arătat că aproape 60% din totalul pacienţilor suferind de schizofrenie, care sunt trataţi cu medicamente antipsihotice, prezintă simptome ale unor boli precum dischinezia tardivă sau Parkinson. Toate aceste tulburări împiedică pacientul să-şi controleze mâinile în mod eficient, ceea ce înseamnă că şi scrisul său este diferit faţă de persoanele sănătoase.

Foto: psychguides.com

3. Apariţia sarcinii

Oamenii de ştiinţă au putut determina faptul că o femeie este însărcinată doar observând scrisul ei de mână. Totodată, ei au aflat că este posibil să se detecteze o sarcină la doar 72 de la momentul concepţiei.

Foto: nairaland.com

Analizând forma literelor „p”, „f”, „g” şi „y”, sexul copilului nenăscut poate fi determinat în cea de-a şasea lună de sarcină. De exemplu, orientarea literelor spre stânga arată că viitorul născut va fi fată.

4. Dislexie

Atât copiii, cât şi adulţii suferind de dislexie au un scris dezorganizat, care nu se încadrează în niciun standard. Mai mult decât atât, există părinţi care îşi obligă copiii să-şi corecteze scrisul, însă nu fac decât să-i încurce şi mai mult.

Foto: learningworksforkids.com

Oamenii de ştiinţă recomandă ca pacienţii dislexici să-şi îmbunătăţească scrisul, exersând într-un mediu plăcut. În acest fel, copiii îşi pot dezvolta capacităţile fizice şi vor fi capabili să scrie corect.

5. Autism

Scrisul de mână ajută la îmbunătăţirea capacităţilor intelectuale, dar şi a vieţii sociale. Mai mult decât atât, scrisul poate determina încrederea pe care o avem în noi înşine.

Foto: ksta.de

Persoanele care suferă de autism au un scris caracterizat de ezitări şi întreruperi. Acelaşi simptom este întâlnit în cazul celor care suferă Sindromul Asperger. Motivul constă în faptul că boala afectează coordonarea membrelor superioare, iar, astfel, pacientul nu este capabil să scrie în mod corect.

6. Maladiile Parkinson şi Alzheimer

Diferenţele dintre scrisul unui copil şi cel al unui pacient suferind de Parkinson sau Altzheimer sunt foarte greu de sesizat. În acest sens, vin în ajutor grafologii, care ne au studiat de-a lungul timpului aceste deosebiri.

Printre simptomele maladiei Parkinson se numără tremurul, mişcările încete şi rigiditatea. Toate acestea se regăsesc în modul în care pacienţii scriu. În cazul celor care suferă de Altzheimer, ei inserează spaţii largi între cuvinte, ca a urmare a faptului că au deficienţe de memorie.

7. Depresie

Este posibil să aflăm dacă o persoană este fericită sau dacă suferă de depresie, aruncând o privire asupra scrisului său. În acest sens, ne putem da seama dacă un om este fericit, în momentul în care observăm că are un scris uniform. În caz contrar, dacă litere şi cifrele pe care le realizează sunt mult prea înclinate, este posibil ca acea persoană să sufere de depresie.

Foto: helpguide.org

Sursa: healthypanda.net

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase