Home » D:News » A fost inaugurată cea mai mare plantaţie de canabis din America Latină. Se vor cultiva 1,5 milioane de tone de MARIJUANA în trei luni – FOTO

A fost inaugurată cea mai mare plantaţie de canabis din America Latină. Se vor cultiva 1,5 milioane de tone de MARIJUANA în trei luni – FOTO

Publicat: 21.01.2016
Cea mai mare plantaţie de canabis din America Latină a fost inaugurată, marţi, în Chile.

 Ferma a putut fi deschisă după ce guvernul de la Santiago a dat în luna decembrie o lege care prevede legalizarea marijuanei ca plantă medicinală, transmite Reuters.

Pentru început, în ferma aflată în micul orăşel Colbun, situat la 270 de kilometri de capitala Santiago, au sunt cultivate 6.900 de plante care vor produce între lunile martie şi mai 1,5 milioane de tone de marijuana. Drogul va fi folosit strict în scop medical şi va ajuta la tratarea a 4.000 de pacienţi din Chile.

Ana Maria Gazmuri, cea care a iniţiat acest proiect, a explicat că în Chile s-a schimbat în ultimii ani părerea despre consumul de marijuana şi populaţia acestei ţări a înţeles care este scopul medicinal al canabisului.

Proprietarii fermei de marijuana susţin că lucrează cu mai multe laboratoare şi universităţi farmaceutice pentru a dezvolta noi medicamente pe bază de canabis. Noile tratamente vor fi aplicate bonavilor de cancer şi celor care suferă de epilepsie pentru a-i ajuta să scape de dureri sau pentru a trece peste crizele pe care le au.

În prezent, marijuana medicinală este legalizată în Uruguay, din 2013, în Mexic, din noiembrie 2015 şi în Columbia – din decembrie 2015.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase