Home » D:News » De ce mor unii oameni în timp ce curăţă zăpada

De ce mor unii oameni în timp ce curăţă zăpada

De ce mor unii oameni în timp ce curăţă zăpada
Publicat: 22.01.2016
Fiecare viscol vine cu avertismente în privinţa pericolelor cu care se confruntă oamenii atunci când curăţă zăpada de pe alee sau de pe maşini, activitate în urma căreia mulţi dintre aceştia ajung la spital.

Oamenii care nu sunt într-o formă fizică prea bună ar trebui să stea deoparte, spune experţii.

Din punct de vedere medical, un om poate mai degrabă să moară curăţând zăpada decât alergând pe o bandă de alergare, însă care este motivul?

”Fizic, atunci când este foarte frig afară vasele de sânge se contractă”, spune Lawrence Phillips, medic cardiolog la NYU Langone Medical Center. Astfel, scade cantitatea de sânge cu care sunt alimentate organele vitale.

Pentru oamenii care suferă de boli de inimă, diabet sau tensiune arterială ridicată, acest lucru poate fi fatal. O problemă la fel de mare ar putea fi şi pentru oamenii care nu sunt obişnuiţi să facă mişcare. ”Dacă nu ai făcut exerciţii în ultimul timp, nu este momentul să începi”, spune Philips.

La sală, este uşor să te opreşti când nu mai poţi, însă datul la lopată este o activitate cu un scop, iar cei mai mulţi oameni, din mândrie sau alte motive, nu s-ar opri până nu ar termina ce au început.

William Suddath, cardiolog la MedStar Washington Hospital Center, aseamănă obiceiul cu acela de a începe un antrenament cu greutăţi la temperaturi foarte scăzute fără nicio pregătire.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase