Home » D:News » O formaţie de percuţionişti a demonstrat că poate cânta la…bolovani – VIDEO

O formaţie de percuţionişti a demonstrat că poate cânta la…bolovani – VIDEO

O formaţie de percuţionişti a demonstrat că poate cânta la…bolovani – VIDEO
Publicat: 30.01.2016
Deocamdată, nu se cunoaşte cu exactitate motivul pentru care rocile pot produce sunete asemănătoare cu cele ale clopotelor

Chiar înainte de a intra în Parcul Naţional Ringing Rocks din Upper Black Eddy, Pennsylvania, vizitatorii sunt întâmpinaţi într-un mod mai puţin obişnuit. Ei pot auzi de la distanţă sunete asemănătoare cu cele ale unor clopote, însă, acestea nu sunt produse de clopotari, ci de percuţionişti, care, atunci când lovesc bolovanii din parc, pot interpreta adevărate piese muzicale.

Chiar dacă nu este un studio convenţional, se pare că locul pe care l-au găsit membrii trupei Square Peg Round Hole li se potriveşte de minune. Cei trei muzicieni au ales Parcul Ringing Rocks pentru a înregistra o nouă „piesă”, pe care au cântat-o la bolovani, cu ajutorul unor ciocane. „În momentul în care am descoperit acest parc, ştiam că ne va inspira pentru a scrie şi interpreta melodii. Ca percuţionişti, suntem mereu în căutare de noi surse de sunet, pe care le găsim, de cele mai multe ori, în locuri neobişnuite”, au declarat membrii formaţiei.

Aceasta nu este primul „concert” organizat în parcul din Upper Black Eddy. În anul 1890, J.J.Ott a colectat câteva roci şi le-a folosit într-o reprezentaţie susţinută în faţa colegilor săi din Buckwampum Historical Society.

Deocamdată, nu se cunoaşte cu exactitate motivul pentru care rocile pot produce sunete asemănătoare cu cele ale clopotelor. În 1965, geologul Richard Faas a analizat câteva mostre în laboratorul său şi a aflat că, atunci când sunt lovite, ele produc sunete de frecvenţe mai joase decât poate percepe urechea umană, dar, în momentul în care interacţionează, apar frecvenţe ale unor sunete pe care noi le putem auzi. Acest lucru înseamnă că bolovanii devin „cântători” doar atunci când sunt „acompaniaţi” de alte roci similare lor.

Geologii nu sunt, însă, de acord cu această teorie, ei susţinând că sunetele au de a face cu structura rocilor, care s-au format printr-un ciclu de îngheţ-dezgheţ, finalizat în urmă cu câteva mii de ani. Alte voci susţin că notele muzicale apar ca rezultat al radioactivităţii rocilor, al câmpurilor magnetice din zonă sau pot fi chiar nişte fenomene supranaturale.

Sursa: mentalfloss.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase