Home » D:News » Zika se transmite pe cale SEXUALĂ. Primul caz a fost raportat – VIDEO

Zika se transmite pe cale SEXUALĂ. Primul caz a fost raportat – VIDEO

Publicat: 04.02.2016
Zika se transmite pe cale SEXUALĂ. Primul caz a fost raportat – VIDEO
Un nou raport sugerează că virusul Zika a fost transmis pe cale sexuală între două persoane din Texas.
Dacă se confirmă, aceasta va fi prima dovadă din SUA că virusul se poate răspândi prin contact sexual şi al doilea astfel de caz din întreaga lume.
 
Virus Zika se transmite, de obicei, prin înţepăturile de ţântari, dar anul trecut, o echipă care a efectuat cercetări medicale a confirmat că virusul ar putea fi, de asemenea, transmis pe cale sexuală.  Şi acum Dallas County Health and Human Services (DHHS) sugerează acelaşi lucru, după ce o persoană, care nu a ieşit din SUA, s-a infectat. Partenerul acesteia s-a întors recent din Venezuela.
 
„O persoană, care a călătorit recent într-o zonă cu transmitere a virusului Zika, s-a întors în Statele Unite şi a dezvoltat simptome asemănătoare cu cele ale virusului Zika. Persoana a fost ulterior testată pozitiv pentru Zika, împreună cu partenerul sexual, care nu a călătorit în zonă”, a declarat reprezentantul Centrului SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC).
 
Cercetătorii trebuie să confirme exact cum a fost transmis virusul, dar medicii consideră, preventiv, că persoana care s-a deplasat în Venezuela a foat infectată şi a transmis virusul apoi partenerului, prin intermediul materialului seminal.
 
„Noi nu credem că acesta a fost răspândit prin înţepătură de ţânţar. Noi credem că a fost răspândit printr-un contact sexual”, a declarat Anne Schuchat, director adjunct principal al CDC.
 
„Acum, faptul că ştim că virusul Zika poate fi transmis pe cale sexuală, creşte campania de conştientizare în educarea publicului cu privire la protejarea lor şi a altora. Pe lângă abstinenţă, prezervativele sunt cea mai buna metodă de prevenire a oricărei infecţii cu transmitere sexuală”, a declarat Zachary Thompson, directorul DCHHS.
 

Pentru majoritatea oamenilor, virusul Zika nu produce mult mai rău decât o săptămână de erupţie cutanată, febră şi conjunctivită. Dar la femeile gravide, a fost observată o relaţie între virus şi boala numită microcefalie. Microcefalia este o boală caracterizată prin dezvoltarea insuficientă a craniului şi a creierului, care face ca copiii să se nască cu cranii anormal de mici şi leziuni cerebrale severe.

Această legătură nu a fost confirmată, dar dovezile sunt extrem de puternice, iar implicaţiile sunt atât de grave încât Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat izbucnirea unei alerte de sănătate publică la nivel mondial la începutul acestei săptămâni. Nu există în prezent nici un vaccin şi niciun tratament pentru Zika.
 
„Cel mai bun mod de a evita infectarea cu virusul Zika este de a preveni înţepaturile de ţânţar şi de a evita expunerea la materialul seminal al persoanei care a fost expusă virusului Zika”, a declarat reprezentantul  CDC. 
 
Femeile însărcinate sunt, de asemenea, sfătuite să nu călătorească în regiunile cu transmisie activă a virusului Zika şi în unele dintre regiunile cele mai afectate, cum ar fi Brazilia. Femeile sunt rugate să amâne sarcinile planificate, pe cât este posibil. În America Centrală, oficialii din El Salvador au cerut femeilor să prevină orice sarcină până în 2018.
 
 
Vă recomandăm şi următoarele articole:
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase