Home » D:News » IMAGINI sinistre ale unor oraşe chinezeşti. Unde sunt oamenii? Galerie FOTO

IMAGINI sinistre ale unor oraşe chinezeşti. Unde sunt oamenii? Galerie FOTO

Publicat: 28.02.2016
Pe teritoriul întregii Chine există sute de oraşe, care au aproape tot ce este nevoie pentru un stil de viaţă modern, urban: complexe de apartamente înalte, malluri dezvoltate, zgârie-nori şi chiar artă publică, dar ceva lipseşte totuşi.
Lipseşte unul dintre dintre elementele principale ale unei societăţi: oamenii.
 

Galerie foto

vezi galeria
12 foto
 
Aceste misterioase şi aproape complet goale oraşe sunt o parte din planul mai larg al Chinei. Planul constă în migraţia populaţiei în număr de 250 de milioane de cetăţeni care trăiesc în prezent în zonele rurale. Până în 2026 acestea vor fi mutate în aceste zone urbane noi.
 
Locurile ca Districtul Kangbashi Ordos sunt deja pregătite şi gata pentru a fi populate.
 
Fotograful Kai Caemmerer a rămas fascinat de aceste planuri urbane. El a călătorit în China pentru a explora şi pentru a fotografia acest proiect neobişnuit.
 
Proiectul său fotografic este întitulat ” Oraşele Nenăscute”, acesta descrie un tip complet nou de dezvoltare urbană. 
 
 
„Spre deosebire de SUA, unde oraşele încep adesea în evoluţii mici şi cresc în conformitate cu industriile locale, aceste oraşe noi din China sunt construite până la punctul cel mai apropiat de finalizare, înainte ca oamenii să le populeze”, a declarat Kai Caemmerer.
 
În 2015, Caemmerer a fotografiat regiunea Kangbashi Ordos, regiunea Financial Yujiapu aproape de Tianjin şi dezvoltarea regiunii Meixi Lake, de lângă oraşul Changsha.
 
 
Când Caemmerer a aflat despre aceste oraşe goale, el a fost imediat fascinat şi a declarat: „Ca un fotograf arhitectural, am aflat că noţiunea de oraş contemporan fantomă poate fi atrăgătoare într-un fel straniu”, a explicat fotograful.
 
El a făcut fotografii de două ori pe zi, înainte de răsărit şi imediat după apusul soarelui, timp de 80 de zile.
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase