Home » D:News » Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştri. ”Ei ar fi putut afla deja că Pământul este o planetă locuită” VIDEO

Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştri. ”Ei ar fi putut afla deja că Pământul este o planetă locuită” VIDEO

Autor: Marina Manastîrlî 03.02.2016
Oamenii de ştiinţă au găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştri. ”Ei ar fi putut afla deja că Pământul este o planetă locuită” VIDEO
În ciuda eforturilor omenirii de a găsi dovezi ale existenţei vieţii extraterestre, până acum încercările s-au soldat cu nereuşite
Un nou studiu sugerează că există o posibilitate de a răspunde la multiplele întrebări ce apar în domeniul cercetării vieţii extraterestre. În acest sens, se presupune că formele de viaţă care ar putea trăi în spaţiul cosmic folosesc metode similare cu cele ale noastre pentru afla dacă nu sunt singure în Univers.
 
Una dintre modalităţile pe care oamenii de ştiinţă o utilizează pentru a studia planetele îndepărtate este examinarea umbrelor aflate în apropierea unor stele. Autorii noului studiu, care urmează să fie publicat în revista Astrobiology, afirmă că prin aceeaşi metodă, cel mai probabil, extratereştri studiază planeta noastră. 
 
„Este imposibil de prezis dacă extratereştri folosesc aceleaşi tehnici de observaţie ca noi. Dacă este aşa, ei ar trebui să se bazeze, ca şi noi, pe aceleaşi principii fizice”, a declarat René Heller, cercetător în cadrul Institutului de Astrofizică din Gottingen, Germania. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă susţin că extratereştri ar avea un nivel tehnologic sismilar cu al nostru şi nu mult mai avansat, aşa cum se susţinea până de curând.
 
 
„În cazul în care extratereştri ar fi existat, ei ar fi putut identifica cu mult timp în urmă că Pământul este o planetă locuităi”, notează autorii în lucrarea lor.
 
Oamenii de ştiinţă propun că ar trebui să ne concentrăm eforturile de căutare a extrateştrilor, prin a studia în mod mult mai eficient evoluţia planetei noastre în raport cu Soarele. În acest sens, astronomii speră că vor înţelege mai bine procesul în care Terra se roteşte în jurul Soarelui, pentru a afla cum ar putea fi făcut Pământul mult mai vizibil pentru posibilii noştri vizitatori.
 
„Ca o consecinţă finală, chiar şi în cazul în care specia noastră a ales să rămână izolată, pentru a ne feri de un contact interstelar, nu ne putem ascunde de observatorii din zona de tranzit solar al Pământului”, citează autorii studiului.
 
Sursa: Science Alert
 
Vă recoamndăm şi aceste articole: