Home » D:News » Fondatorul companiei Amazon plănuieşte să trimită oameni în spaţiu începând de anul viitor

Fondatorul companiei Amazon plănuieşte să trimită oameni în spaţiu începând de anul viitor

Fondatorul companiei Amazon plănuieşte să trimită oameni în spaţiu începând de anul viitor
Publicat: 11.03.2016
Transportul va fi realizat cu ajutorul navelor produse de cealaltă firmă condusă de Jeff Bezos, Blue Origin.

Compania americană Blue Origin, aparţinând fondatorului Amazon, Jeff Bezos, îşi propune să trimită primii oameni în spaţiu începând cu anul 2017. Până acum, câteva mii de persoane şi-au exprimat dorinţa de a călători în cosmos, la bordul navelor care urmează să fie produse de grupul din Seattle.

Bezos a investit sume impresionante de bani în echipamente şi pentru instruirea celor 600 de angajaţi ai săi. Toţi aceştia muncesc într-un fost complex de asamblare a pieselor de avioane Boeing, pe care magnatul american l-a achiziţionat în urmă cu 16 ani.

Compania Blue Origin a fost fondată în anul 2000, iar de atunci a reuşit să lanseze două nave spaţiale pe orbita Pământului. Chiar dacă cele două vehicule au reprezentat un real succes pentru Bezos şi colegii săi, ei vor continua să testeze astfel de mijloace de transport, până când la bordul lor vor putea călători oameni.

De asemenea, americanii îşi propune să vândă motoare de rachete către alte grupuri ce vor să trimită vehicule pe orbita Pământului. Cel mai important dintre acestea, United Launch Alliance, încearcă, astfel, să renunţe la produsele importate din Federaţia Rusă.

La ora actuală, mai multe companii din SUA concurează pentru a putea realiza transporturi de persoane în spaţiul cosmic. Cele mai importante dintre acestea: SpaceX şi Virgin Galactic. Jeff Bezos nu este impresionat de această competiţie, deoarece susţine că industria din acest domeniu are nevoie de progrese importante, care ar putea fi realizate doar dacă pe piaţă ar exista mai mulţi participanţi.

Sursa: phys.org

Vă mai recomandăm şi: Virusul Zika poate provoca mielita şi afecta grav membrele

                               Cel mai performant mediu de stocare de la ora actuală. Informaţiile depozitate pot rezista pentru o perioadă de circa 13,8 miliarde de ani – FOTO+VIDEO

                                 O impresionantă cădere de apă s-a transformat într-o strălucitoare CASCADĂ de FOC. FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase