Prima pagină D:News

Ţara foarte săracă în care fiecare vineri a fost declarată zi de sărbătoare, iar cetăţenilor li s-a interzis să muncească

Redactia Descopera.ro | 04.08.2016 | ● Vizualizări: 4897

Operatorii din industria grea îşi vor reduce consumul de electricitate cu 20%.

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a stabilit că fiecare vineri din lunile aprilie şi mai sunt declarate sărbători şi nu se munceşte, într-o încercare de a economisi curent electric ca urmare a secetelor, care au împins nivelul de apă al hidrocentralelor sub pragul critic, scrie Bloomberg.Măsurile vor include şi obligarea utilizatorilor mari de curent electric, precum mall-urile sau hotelurile, să îşi genereze singuri electricitate pentru nouă ore pe zi. Operatorii din industria grea îşi vor reduce consumul de electricitate cu 20%.

”Planul este pentru două luni şi va ajuta Venezuela să treacă prin cea mai dificilă perioadă, cu riscuri extrem de ridicate. Fac apel la tineret şi la familii să se alăture nouă şi să reuşim cu acest plan. Trebuie să colaborăm şi să fim disciplinaţi pentru a confrunta această situaţie extremă”, a spus Maduro.

Anunţul vine după ce preşedintele a ”oprit” ţara pentru o săptămână, în timpul vacanţei de Paşte, dând muncitorilor trei zile libere în plus.

Sursa: Gândul