Home » D:News » De ce este aproape imposibil să te îneci în nisipuri mişcătoare. Trei modalităţi prin care poţi muri numai în filme

De ce este aproape imposibil să te îneci în nisipuri mişcătoare. Trei modalităţi prin care poţi muri numai în filme

Publicat: 04.05.2016
Toţi ştim ce urmează când un personaj este înjunghiat, otrăvit sau împins într-o prăpastie. Am mai văzut asta înainte, ne putem imagina întreaga scenă fără să o vedem. Asta nu înseamnă, totuşi, că filmele reflectă mereu realitatea.

Avem mai jos trei exemple ce demonstrează exact contrariul.

3. Este aproape imposibil să te îneci în nisipuri mişcătoare
 
În ciuda a ceea ce ne arată Hollywood-ul, nisipurile mişcătoare sunt mult mai dense decât par. Precum lava, nu există nicio şansă de a fi ”absorbit” în totalitate.

Cercetătorii au aruncat mărgele cu aceeaşi densitate a corpului uman şi au observat că nu s-au scufundat mai mult de jumătate. Ba chiar mai mult, după o perioadă au revenit singure la suprafaţă în totalitate.

Deci, dacă ţi se întâmplă să rămâi blocat în nisipuri mişcătoare, nu te agita. Ai răbdare şi vei reveni complet la suprafaţă.

2. Sufocarea cuiva durează mult
 
Sufocarea este un proces lung şi complicat. Ceea ce filmele numesc moarte prin sufocare, este doar începutul. În realitate, după ce se ridică presiunea de pe victimă, aceasta începe să respire din nou.

Perioada de revenire diferă de la o persoană la alta, însă durează aproximativ 15 secunde ca să folosim tot oxigenul din sânge. Un minut fără respiraţie distruge o parte din celulele creierului. Trei minute produc afecţiuni grave ale creierului. După 10-15 minute, eşti cam terminat – sau poate eşti unul dintre acele cazuri rare în care oamenii au supravieţuit 40-60 de minute fără respiraţie.

1. Rechinii nu mănâncă oameni
 
Chiar dacă rechinii par a fi periculoşi, ei sunt, de fapt, foarte confuzi când vine vorba de oameni. Majoritatea cazurilor în care cineva a fost omorât de un rechin s-au rezumat  la faptul că persoana afectată a provocat animalul. Probabil că filmul Jaws nu a avut acelaşi impact pentru toată lumea.

”Dacă asta e adevărat, cum se face că în 2015 au fost confirmate 98 de cazuri în care rechinul nu a fost provocat?” Înainte de toate, doar şase cazuri au fost fatale, în timp ce restul s-au bazat numai pe răni moderate. Nici măcar atacurile mortale nu înseamnă ”o mare plină de sânge” – de obicei ele sunt provocate de o singură muşcătură.

Sursa: Cracked

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase