Home » D:News » Motivul surprinzător pentru care toate capacele de pix au un orificiu în partea superioară

Motivul surprinzător pentru care toate capacele de pix au un orificiu în partea superioară

Publicat: 05.05.2016
Motivul surprinzător pentru care toate capacele de pix au un orificiu în partea superioară
Ideea aparţinei companiei franceze BIC.
Probabil că mulţi se întreabă care este rolul găurii din partea superioară a capacelor de pix. De-a lungul timpului, au fost date numeroase răspunsuri, care se referă fie la faptul că sunt doar nişte elemente de design, ar regla presiunea aerului sau ar împiedicar uscarea cernelii. Într-adevăr, aceste orificii ne permit să închidem capacul pixului în mod adecvat, fără a fi luată în considerare problema presiunii aerului. Motivul principal pentru care găurile au fost realizate este, însă, altul: riscul mult mai scăzut ca cineva să se sufoce în timp ce înghite un capac de pix. 
 
Există numeroase persoane care recunosc că obişnuiesc să roadă capacele pixurilor. Cercetătorii spun că aceştia pot înghiţi cu uşurinţă aceste obiecte şi se pot sufoca în orice moment. 
 
Prin lărgirea găurii din partea superioară a capacelor de pix, specialiştii companiei BIC au permis creşterea fluxului de aer în interiorul obiectelor, reducând, astfel, riscul ca cel care le înghite să se sufoce. 
 
,,Toate capacele noastre sunt conforme cu standardele internaţionale de siguranţă, care încearcă să reducă la minimum riscul ca cei mici să înghită aceste obiecte. Unele dintre acestea au o mică gaură în partea superioară, pentru a se alinia măsurilor de siguranţă existente”, susţin reprezentanţii BIC, pe site-ul oficial al companiei. 
 
Se estimează că aproximativ 100 de oameni mor anual în Statele Unite, pentru că s-au sufocat cu capace de pix. Şi alţi producători au urmat exemplul celor de la BIC, adăugând găuri mai mari în zona superioară a capacelor. 
 
 
 
 
                                           Efectul miraculos pe care îl are muzica asupra bebeluşilor – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase