Home » D:News » Un articol din Descopera.ro, subiect la Evaluarea Naţională a olimpicilor

Un articol din Descopera.ro, subiect la Evaluarea Naţională a olimpicilor

Un articol din Descopera.ro, subiect la Evaluarea Naţională a olimpicilor
Publicat: 08.06.2016
Un articol publicat pe portalul de popularizare a ştiinţei Descopera.ro a fost subiect la proba de Limba şi literatura română susţinută marţi de olimpicii de clasa a VIII-a.

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, a debutat marţi, 07 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Unul dintre cele două subiecte pe care le-au avut de rezolvat cei 24 de elevi de clasa a VIII-a, care au susţinut prima probă a sesiunii speciale, a fost un text intitulat „Românul Tibi Uşeriu a câştigat cel mai greu maraton din lume, dincolo de Cercul Polar„, publicat pe site-ul Descoperă, în data de 19 martie 2016. Pornind de la acest text, elevii au avut de rezolvat mai multe subpuncte.

Descoperă este un portal dedicat popularizării ştiinţei. Unii dintre cititorii lui sunt elevi care îşi completează, astfel, de multe ori cunoştinţele dobândite la şcoală. Ne bucurăm că în acest an am putut fi sursă de inspiraţie pentru un examen atât de important precum Evaluarea Naţională”, a declarat Mihaela Stoica, redactor-şef Descopera.ro.

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale a continuat miercuri cu proba la matematică, urmând ca joi (09 iunie) o parte dintre cei 24 de elevi să susţină proba la limba maternă.

În acest an, sesiunea specială a Evaluării Naţionale a fost găzduită de Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală. Rezultatele vor fi afişate pe 9 iunie, până la ora 18,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse până la ora 20:00.

Afişarea rezultatelor finale se va face pe 10 iunie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase