Home » D:News » Aceşti oameni au supravieţuit cea mai lungă perioadă de timp fără aer, apă, sau somn

Aceşti oameni au supravieţuit cea mai lungă perioadă de timp fără aer, apă, sau somn

Publicat: 18.06.2016
Topul persoanelor ce au supravieţuit cea mai lungă perioadă de timp fără aer, apă, sau somn

Oamenii pot escalada cei mai înalţi munţi şi pot supravieţui în cele mai secetoase deşerturi, dar cât pot supravieţui fără indeplinirea nevoilor de bază?

Nu încercaţi să depăşiţi aceste recorduri!

Regula celor trei se poate aplica în general în cazul oamenilor obişnuiţi – trei minute fără aer, trei zile fără apă sau trei săptămâni fără hrană-  însă unii membrii ai speciei umane au redefinit limitele supravieţuirii.

După trei minute în care nu respiri, creierul uman poate suferi degradări majore. Unii oameni, precum  scafandrii profesionişti, pot depăşi prin antrenament această limită cu uşurinţă. Tom Siestas deţine recordul pentru  apnea statică. Fără a face mişcări bruşte, Tom a reuşit în 2012 să îşi ţină respiraţia sub apă timp de 22 de minute şi 22 de secunde.

Căt timp putem trăi fără apă, fluidul vital care alcătuieşte 90% din compozitia corpului uman?

Timpul exact în care un om poate rezista fără apă variază în funcţie de anumiţi factori.Condiţiile extreme, sportul intens în soare ne poate face să transpirăm până la 1,5 litri de apă pe oră. Neînlocuirea cantităţii de apă scade tensiunea arterială ce duce la deshidratare,  culminând cu moartea în câteva ore. Într-un mediu confortabil, un om poate rezista până la câteva săptămâni.

Andreas Mihavecz (foto),  un australian de 18 ani, a supravieţuit 18 zile fără apă, tânărul a fost uitat de către poliţie într-o celulă. Faptul este incert, unele persoane afirmă că ar fi supravieţuit prin lingerea condensului de pe pereţii celulei.

Stabilirea unei limite de înfometare este grea. Pentru a stabili o limită, putem lua în considerare greva foamei voluntare. Mahatma Ghandi a rezistat fără hrană timp de 21 de zile, însă recordul îl deţine un politician irlandez, Terence MacSwiney, care a stabilit recordul de 74 de zile fără hrană. Procesul a culminat cu moartea politicianului. Înfometarea forţează ficatul să producă glucoză, urmată  de amino-acizi. Corpul începe să digere propriile grăsimi şi propriile proteine.

Pot oamenii să trăiască în întuneric?

Răspunsul la întrebare poate fi dat de către un grup de copii ce au fost ţinuţi în catacombele întunecate de către un cult rusesc până în 2012. Copiii, inclusiv un tânăr de 19 ani, nu au văzut niciodată lumina soarelui.

Somnul este o parte esenţială a vieţii, fără el creierul se degradează. Randy Gardner,  un elev de 17 ani, este deţinătorul recordului , acesta a stat treaz 11 zile în cadrul unui studiu ştiinţific.

Oameni de ştiinţă nu au aflat încă motivul pentru care avem nevoie de odihnă, probabil pentru a elimina toxine sau pentru organizarea gândurilor în memorie.

Sursa: Sciencealert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase