Home » D:News » Unic în Europa! Podoabe de aur cu o puritate de peste 99%, expuse în România – GALERIE FOTO

Unic în Europa! Podoabe de aur cu o puritate de peste 99%, expuse în România – GALERIE FOTO

Unic în Europa! Podoabe de aur cu o puritate de peste 99%, expuse în România – GALERIE FOTO
Publicat: 29.06.2016
Filigranul este tehnica de execuţie a pieselor expuse.

Treisprezece piese de aur de 24 de karate, care au o puritate de peste 99%, sunt expuse la Sala Unirii din Alba Iulia, fiind, potrivit organizatorilor, pentru prima dată în Europa când podoabe de aur de o asemenea puritate sunt expuse în public, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Galerie foto

vezi galeria
15 foto

Vernisarea expoziţiei ”Magia aurului. De la antic la modern. Atelier de bijuterie Victoria Geutskens”, în cadrul căreia sunt expuse cele 13 piese de aur de 24 de karate, lucrate manual, a avut loc marţi seara, la aceasta participând circa 40 de persoane.

Artizanul acestor bijuterii, Victoria Geutskens, a declarat că filigranul este tehnica de execuţie a pieselor expuse.

”După topirea aurului şi turnarea lui în lingou, urmează laminarea, apoi trefilarea aurului, până ce acesta ia forma de sârmă subţire cu grosimea de 0,30 milimetri. Sârma rezultată se răsuceşte în două, apoi se aplatizează. Din sârma cu grosime de 0,8 milimetri aplatizată se dă forma exterioară a filigranului, după care cu o pensetă se modelează umplutura filigranului. Filigranul în tehnica

se realizează trecând firul de aur răsucit, apoi aplatizat printre două roţi zimţate, astfel ia forma de zigzag şi combinat cu o sârmă răsucită şi aplatizată se realizează dantela în filigran. Lipirea filigranului se face cu pudră de lipitură care rezultă din pilirea barei de lipitură”, a spus Victoria Geutskens, care deţine unul dintre ultimele mici ateliere în arta filigranului din România.

Întrebată care ar fi preţul bijuteriilor expuse, Victoria Geutskens a afirmat că la preţul bursei gramul ar ajunge la 190 de euro, iar cel mai greu obiect cântăreşte 18 grame. Bijuteriile au o puritate de 999/1000.

Potrivit organizatorilor acestei expoziţii, câteva din bijuteriile create de Victoria Geutskens sunt piese unice realizate din aur pur de 24 de karate, ornamentate cu perle, smaralde, rubine sau safire.

Piesele prezentate pentru prima dată într-o expoziţie muzeală, ca şi colecţie, reprezintă o premieră europeană, fiind certificată autenticitatea aurului pur prin înregistrarea (baterea) la Banca Naţională a României.

Expoziţia de la Sala Unirii poate fi vizitată în perioada 28 iunie – 24 iulie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase