Home » D:News » Ce este Escape Room?

Ce este Escape Room?

Ce este Escape Room?
Publicat: 30.06.2016
Ce înseamnă, pe scurt, aventura de tipul ''escape room''?

Publicaţia One.ro vorbeşte despre experienţa unei aventuri de tipul „escape room” susţinând că este una dintre cele mai abordabile modalităţi de a scăpa de monotonie, într-un peisaj urban toropit de căldură şi explică mecanismul de funcţionare al acestui tip de joc.

Ce înseamnă, pe scurt, aventura de tipul „escape room”? Eşti introdus, alături de alţi câţiva participanţi la joc, într-o cameră răcoroasă, uşa se închide în urma ta. Ca să părăseşti respectiva cameră, într-un interval de timp prestabilit, trebuie să găseşti indicii, să le pui cap la cap şi, într-un final, să intri în posesia cheii care va deschide uşa.

Pentru a porni într-o astfel de aventură, ai nevoie de nişte prieteni şi un pic de concentrare. Oricum, la intrarea într-o astfel de cameră, un supraveghetor îţi va face un scurt instructaj, cu ceea ce te aşteaptă. Îţi va explica, astfel, că nu toate lucrurile sunt indicii, ca să nu tragi inutil, de obiectele de decor, că nu trebuie să petreci mai multe de 10 minute la un singur indiciu şi că poţi cere ajutorul.

Astfel, dacă după 10 minute nu reuşeşti să îţi dai seama ce paşi să urmezi, supraveghetorul, care te va urmări cu ajutorul camerelor video instalate în cameră, îţi va oferi, pe sub uşă, poza cu un „clue”, care ar trebui să te ajute. Pentru aceasta, este suficient să apeşi un buton la interfonul aflat lângă uşă.

Din momentul în care uşa se închide în urma ta şi a prietenilor, aveţi o oră la dispoziţie să ieşiţi. De remarcat faptul că timpul ţi se va părea că se scurge foarte repede, impresie potenţată şi de cronometrul care tronează în mijlocul camerei.

Ce înseamnă indicii? Tot ceea ce ar putea avea o potenţială semnificaţie pentru găsirea obiectului „suprem”, cheia cu care să ieşi din cameră. Indiciile pot avea tot felul de forme: de la culori până la desene, hieroglife, probleme de logică, cheiţe, desene misterioase, obiecte ciudate fără un rost aparent, piese vestimentare, magneţi, hărţi misterioase, simboluri ciudate.

Potrivit One.ro, pentru atingerea scopului, este importantă munca în echipă şi un pic de concentrare.

Trebuie să pui la bătaie informaţii citite sau aflate de mult timp, de care nici nu mai erai conştient că le ştii. E adevărat, sub presiunea timpului, e mai dificil, dar de aici şi toată adrenalina.

Distracţie de tipul „Escape room” este preferată şi de companiile care îţi doresc un team building aproape de birou. Din experienţa supraveghetorului, cei care lucrează în bănci, dar mai ales cei din domeniul IT sunt doar pricepuţi să rezolve indiciile. Aşadar, dacă vreţi să fiţi în echipa câştigătoare, e bine să „recrutaţi” şi un prieten IT-ist.

Mai multe informaţii, aici – http://www.captive.ro/.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase