Top 5 alimente pe care trebuie să le consume femeile

21 07. 2016, 11:00
Însă oricât de mult ne-am dori silueta perfectă, nu trebuie să uităm de nutrienţii de bază din dieta unei femei. Iată un top al alimentelor pe care medicul nutriţionist Mihaela Bilic le recomandă reprezentantelor sexului frumos care vor să rămână sănătoase, într-o formă de invidiat!
 
1. Lactatele cu un conţinut redus de grăsime
Acestea sunt cea mai bună sursă de calciu, mineral responsabil pentru prevenirea osteoporozei.
 

2. Sardinele
Sunt peşti mici, care nu acumulează toxine, spre deosebire de alte specii şi sunt recomandate pentru că au acizi graşi esenţiali, caliu şi fier. Se recomandă să se mănânce cu tot cu oase pentru conţinutul lor de calciu.
 
3. Soia
Boabele coapte de soia sunt o gustare perfectă şi abundă în fitoestrogeni, elemente recomandate pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului de sân.
 
4. Roşiile
Pentru că tot e sezonul lor, puteţi consuma zilnic salate din care să nu lipsească tomatele. Conţin licopen, care poate amâna îmbătrânirea. Acesta se absoarbe mai repede dacă roşiile sunt combinate cu puţin ulei de măsline extravirgin.
 
5. Ciocolata
Acum o puteţi savura în diverse sortimente de îngheţată care vă satisfac pofta de dulce. Însă beneficiul in cazul ciocolatei vine şi din antioxidanţii din cacao, soluţie antiaging dovedită.
 
Sursa: csid.ro
 
Vă mai recomandăm şi: Top alimente care pot ameliora durerea, fără efecte adverse
 
                                             Suplimentul care ameliorează pofta exagerată de mâncare proastă
  
                                             Consumul acestor alimente ar putea reduce riscul de cancer de sân