Home » D:News » Vârsta potrivită pentru a ne lăsa copiii să folosească smartphone-urile

Vârsta potrivită pentru a ne lăsa copiii să folosească smartphone-urile

Vârsta potrivită pentru a ne lăsa copiii să folosească smartphone-urile
Publicat: 23.07.2016
Pe lângă beneficiile pe care le oferă, utilizarea smartphone-urilor poate prezenta unele pericole, mai ales pentru cei care nu sunt destul de maturi pentru a le folosi.

Dacă în 2012 vârsta medie la care copiii din societăţile vestice primeau un smartphone era 12 ani, acum aceasta a scăzut la 10 ani, potrivit unui studiu al firmei de cercetare a pieţei Influence Central. Unii copii au propriul telefon la vârste mult mai mici, inclusiv la vârsta de 4 ani. Ioana i-a dat băiatului ei gadgeturi să se joace cu ele încă de la vârsta de trei ani, deoarece, potrivit ei, erau singurele lucruri care îl linişteau. De la vârsta de 4 ani, copilul are propriul lui telefon inteligent, un model mai vechi din familie şi ştie să îl folosească înainte de a învăţa să scrie sau să numere. „Nu ştiu dacă este bine sau nu faptul că are propriul smartphone. A fost un copil agitat şi telefoanele, tabletele şi alte electronice erau singurele lucruri care îl linişteau. Cred şi că, într-un fel, nu te poţi opune evoluţiei tehnologiei”, mi-a declarat ea. Partea bună în acest caz este că cel mic nu a devenit dependent de gadget. „În weekend-uri şi vacanţe se joacă în continuare cu copiii şi are multe activităţi în aer liber. Se plimbă cu bicicleta, se joacă cu mingea. Uneori nu se atinge de smartphone toată ziua”, a mai spus Ioana. 

„Cred că vârsta la care copii primesc propriul smartphone va continua să scadă, deoarece părinţii s-au săturat să le dea copiilor telefoanele lor pentru a se juca”, a declarat Stacy DeBroff, directorul executiv al  Influence Central, pentru New York Times. 
 
James P. Steyer, directorul executiv al organizaţiei non-profit Common Sense Media, care testează conţinute şi produse dedicate familiilor, are o regulă strictă pentru proprii copii: aceştia vor primi smartphone-uri atunci când ajung la liceu. Steyer spune că aşa cei mici vor învăţa să pună pe preţ pe comunicarea faţă în faţă şi vor ajunge să aibă o rezistenţă mai mare la tentaţii. 

Citeşte continuarea articolului pe go4it.ro

Vă mai recomandăm şi: Acest smartphone hexagonal a fost conceput special pentru „mâinile mici ale femeilor”

                                            Cum sunt afectaţi ochii de privitul la calculator sau smartphone

                                            Apple ar putea opri filmările cu smartphone-ul din timpul concertelor live

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase